Odpálení severokorejských raket 9. března 2020

Odpálení severokorejských raket 9. března 2020 | foto: Reuters

KLDR vypálila další střely, po 150 kilometrech spadly do moře

  • 11
Severní Korea v úterý vypálila několik střel s plochou dráhou letu o krátkém doletu do moře mezi Korejským poloostrovem a Japonskem. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na velení jihokorejské armády.

Velení jihokorejské armády zároveň uvedlo, že dále sleduje vývoj a spolu s americkými zpravodajskými službami test vyhodnocuje.

Dolet střel se odhaduje na asi 150 kilometrů, dodala agentura TASS s odvoláním na jihokorejská média.

KLDR už koncem března otestovala dvě balistické rakety krátkého doletu, které dopadly do oceánu u jejího východního pobřeží. Letos v březnu šlo o čtvrtý podobný raketový test.

Severokorejský vůdce Kim Čong-un v závěru loňského roku prohlásil, že KLDR nemá důvod prodlužovat své moratorium na zkoušky jaderných zbraní a raket dlouhého doletu.

Postěžoval si na „gangsterské sankce a nátlak“ a varoval, že pokud USA nezmění nepřátelskou politiku vůči Pchjongjangu, KLDR bude pokračovat ve vývoji moderních zbraňových systémů. Přislíbil také, že brzy předvede „novou strategickou zbraň“.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video