Indickou Kéralu sužují povodně. Pár musel na svou svatbu doplout v hrnci

  • 2
Na sociálních sítích se objevily záběry zamilovaného páru z indického státu Kérala, který se na svatební obřad do chrámu dostavil v hrnci na vaření. Oblast totiž v současné době sužují povodně spojené se silnými dešti, vyžádaly si už 26 obětí.

Lijáky způsobily v posledních dnech na jihu Indie záplavy i sesuvy půdy. Voda smetla na řadě míst mosty i silnice. Několik měst a vesnic zůstalo odříznuto od zbytku světa. Živel si přitom podle agentury AP vyžádal životy tří desítek lidí.

Zdravotníci Akaš a Aišvarja ze vsi Thalavadí však navzdory přírodní pohromě svou svatbu nechtěli zrušit. Nevěděli, kdy si zase budou moci vzít v práci volno, popsala agentura PTI.

Správci místního chrámu, byť byl také částečně zaplavený, s obřadem souhlasili a tak si dvojice vypůjčila z jiné svatyně velký hliníkový hrnec, do kterého se v pondělí usadila a vyrazila na svatbu. Zaplavenými ulicemi je přitom táhli nějací muži.

Indický stát Kérala sužují záplavy

Ženich Akaš později médiím řekl, že na poslední chvíli jiný vhodný dopravní prostředek nesehnali. „Proměnilo se to ve svatbu, jakou jsme si nikdy nepředstavovali,“ dodala nevěsta Aišvarja

Indická vláda považuje stát Kérala za jeden z nejvíce ohrožených povodněmi. V roce 2018 zde při povodních zemřelo zhruba 400 lidí. Podle úřadů tehdy stát postihla „staletá voda“. Další stovky tisíc lidí musely opustit své domovy.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video