Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Nejmocnější muž Senátu. Bidenovi může zlomit vaz senátor z vlastních řad

O osudu multibilionového plánu na obnovu hospodářství amerického prezidenta Joea Bidena se možná rozhodne na hausbótu nedaleko Kapitolu. Patří totiž Joe Manchinovi, demokratickému senátorovi ze Západní Virginie, jehož hlas bude pro průchod Bidenova záměru stěžejní. Manchin, jenž si v mnohém notuje s Republikánskou stranou, má proti plánu zatím řadu výhrad.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

J68a26n 51Z17e94m44a36n

4. 5. 2021 13:58

Já bych za tím nehledal žádný charakter. Manchin jako vždy musí lavírovat, protože West Virginia je republikánský stát, kde Biden dostal necelých 30% a Manchin by tam opravdu neměl moc šancí být znovuzvolen, kdyby mu do těch jeho senilních výmyslů na oko neházel vidle...;-)

0 0
možnosti
Foto

Presne, je to spousta penez, pouzit to na socialni vyzirky a ztracene pripady. Novy kriznik ci chytra bomba stoji stejne tak, a udela vic prace pro Ameriku, prinese vic demokracie!

0 0
možnosti
MG

Zajímavá osobnost, tenhle senátor. Mohl by být společensky prospěšnou pojistkou proti radikalizaci politiky své strany - takovou pojistku potřebuje každá strana, protože žádná není neomylná. Takové zmírnění Bidenových opatření při zachování jejich podstaty - tedy korporátní daně zvednout jo, ale jen o tolik - to zní rozumně. Jen aby se z něj nevyklubala druhá možnost, a to oportunista, který jen využívá své pozice pro prosazování vlastních zájmů a je mu jedno, jakou legislativu kvůli tomu bude nebo nebude brzdit (něco jako u nás komunistická střídavá ne/tolerance ANO, jen v lepším obleku).

0 0
možnosti
MK

zda se mi, ze podlehate takove te iluzi, ze "pravda byva nekde uprostred", takze asi musi byt dobre, ze Manchin bude program a zakony Dems po republikansku rozredovat a cinit neefektivnimi. Co by jako melo byt radikalniho na 28% korporatni dani? Vzdyt to uz samo o sobe je obrovsky ustupek korporacim, neni to ani navrat na tech 35%, ktere platily od roku 1988 az do Trumpovych Tax Cuts (predtim se sazba pohybovala v letech 1942-1987 mezi 38%-53%). Kdo je tady radikal? Biden, ktery chce de facto porad zachovat snizeni z tech drivejsich 35% na 28%, anebo korporatni lobby, kupujici si politiky jako Manchnin nebo Ted Cruz (ktery to nedavno tak roztomile priznal), aby sazbu udrzeli dole? Pardon, oni si vlastne politiky nekupuji, oni jenom k nim jenom promlouvaji hlasem penez, a ten nesmi byt omezovan, to by bylo neustavni, jak rozhodl konzervativni ustavni soud a v podstate zlegalizoval tyhle korupcni mechanismy.

Jinak proti te republikanske reforme a 21% sam Manchin v r 2017 hlasoval (no, asi vetril, ze se mu blizi volby a jak je ta reforma nepopularni), ted se mu najednou zda navrat ani ne o polovinu toho snizeni neprijatelny?

0 1
možnosti
OD

Americké demografické údaje zamrzly v čase a od roku 2010 se ani trošičku nezměnily.

rumble.com/vf8iq3-scientific-proof-television-special-on-election-fraud-by-mike-lindell.html

0 0
možnosti
Foto

Podpora rodin bude spíš podpora sociálně slabých, tím i podpora nárůstu nepoužitelné části populace. Je známo, že z rodin, kde nemá vzdělání význam, pochází opět nekvalifikovaní potomci a rozšiřují řady proletariátu.

I v USA jsou současnou politikou na ochranu klimatu nejvíc postižení zaměstnanci firem, závislých na uhlí. To nejsou jenom doly, to jsou i hutě a v důsledku i celý kovoprůmysl, který se musí zgruntu změnit.

Jako každá huráakce, je i ochrana klimatu spíš ohrožení ekonomiky, administrativní zásahy, nové daně atd. musí probíhat velmi opatrně, cesta zpátky zpravidla není. Rozežraná politika potřebuje stále více peněz a tím dusí vlastní ekonomiku.

6 0
možnosti
MG

Můžete mít v něčem pravdu, ale problémy sociálně slabých se nikdy nevyřešily ani tím, že se nechaly bez podpory. Takhle se možná podaří dostat "ven z ghetta" resp. z bídy jednomu z několika, ale i to je víc než nic. Kdo to chce dělat jinak, musí mít důvod, proč věřit, že to bude úspěšnější. A aby mělo vzdělání význam pro ty, pro které ho dosud nemělo, musí mít ti lidé perspektivu. V USA to není jako u nás, že studium až po doktorát máte prakticky zadara, pokud plníte řádně povinnosti. Tam se člověk kvůli titulu zadluží na půl života a pokud máte smůlu na rodiče, co už zadlužení jsou, nebo se bojíte, že vám kvůli nějaké diskriminaci ani titul žádnou výnosnou práci nepřinese, tak do toho nejdete a raději sháníte rychlé prachy na přežití dnešku, ať už po brigádách nebo pokoutně.

1 0
možnosti
MD

Komunisté kdysi používali pojem třídní nenávist, antagonismus. Jejich komoušští následovníci adoranti lžiprezidenta Bidena se od nich dobře poučili. Sotva se vyskytne někdo, kdo se snaží tu nenávist spíše mírnit a rozpory urovnávat, spustí nechutnou kampaň plnou lží, urážek, výmyslů, prostě zase nenávisti.

8 1
možnosti
MK

btw., predstavme si, ze by se podobne obstrukcne choval jiny senator, Bernie Sanders. Vcetne nadbihani republikanum a jejich pozadavkum. To by byl skandal, zradce, my to vedeli, on prece vlastne ani neni Demokrat, ze. Clintonoidi, K-Hive, salonni liberalove, MSM, ti by jej usmazili za ziva a poplivali tak, ze by pes od nej kurku nevzal. Ale Manchin, panecku, to je jina, to je unikat, strateg, original kazdym coulem.

0 2
možnosti
LJ

$$ Biden minulou středu zveřejnil plán výdajů za 1,8 bilionu dolarů (38,4 bilionu korun) na podporu vzdělávání, rodin a dětí. Dalších v přepočtu 49 bilionů korun chce na infrastrukturu.

Je to nesmírně bohatý stát! S takovými finančníky se musíme přátelit!

Ti nám do češska přinesou ten blahobyt, jaký mají oni! Nepotřebujeme chudé Číňany, kteří vyrábí kde co za hubičku a ničí naše výrobce aut, vypínačů, spínačů...

Nepotřebujemé chudé Rusy, kteří musí kupovat barabizny na spadnutí ve Varech a v Praze, aby do nich cpali prachy.

Usamani nám zajistijí blahobyt, jako všude ve světě, kde pomáhají rozvoji demokracie.

1 6
možnosti
OD

Demokraté jsou ve full-panic módu, poslali armádu 100 právníků, aby audit sabotovala, soudy je zatím všechny odpálkovaly a audit pokračuje. Výsledek se očekává za cca 50 dní v nichž se očekávají další pokusy o právní sabotáže. Arizona definovala nový pojem, lawfare.

8 3
možnosti
Foto

Jen ve vasich snech. Vice jak 60 soudnich vyprasku vrchnimu sedmilhari nestacilo, prijdou dalsi.

Najdete si, co tem troskam dnes vzkazala predni republikanka Liz Cheney.;-)

2 9
možnosti
OD

V Arizoně tiká časovaná bomba, která se jmenuje volební audit. Ten může odpálit dominový efekt přezkoumávání voleb ve sporných státech.

8 4
možnosti
MB

Tesinska jablicka trumpajzlu pane Dvorak. Na nejake prezkoumavani platnych vysledku voleb zapomente. Tenhle flastricek uz nedrzi krvacejici rany trumpajzlovych socialu nad tim, ze Amerika s naprostou prevahou vykopla toho naduteho nymanda s jeho zlodejskou rodinkou z Bileho Domu. Velmi brzo se muze v senatu objevit navrh na soudni stihani vlastizradce Trumpa za jeho odpovednost za utok na Capitol. Podpisu uz je nasbiranych vic nez dost. Sam jsem svuj jako dlouholety Republikan pridal.

4 8
možnosti
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Slunečný začátek týdne ve středu vystřídají přeháňky. O víkendu bude bouřit

13. května 2024  6:20,  aktualizováno  7:18

Počasí v Česku bude zpočátku týdne slunečné a s maximálními teplotami až do 25 °C. Změna ovšem...

Šojgu končí v křesle ministra obrany. Putin chce místo něj Bělousova

12. května 2024  20:34,  aktualizováno  13.5 7:14

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl jmenovat dosavadního prvního místopředsedu vlády Andreje...

Americký voják zadržený ve Vladivostoku se odvolal proti vazbě

13. května 2024  6:43

Americký voják, kterého na začátku tohoto měsíce zadržely úřady ve Vladivostoku na ruském Dálném...

V Litvě volí prezidenta, do druhého kola postupují Nauséda a Šimonytéová

13. května 2024  6:36

V druhém kole litevských prezidentských voleb se utká dosavadní hlava státu Gitanas Nauséda s...