Diskuze

Vytvořím vám druhou nejlepší armádu na světě, slíbil Prigožin Bělorusům

Na jednom z telegramových účtů Jevgenije Prigožina se objevilo video, které údajně zachycuje šéfa Wagnerovy skupiny při proslovu ke svým bojovníkům v Bělorusku. Říká v něm, že s jejich pomocí se běloruská armáda stane „druhou nejlepší na světě“. Zároveň naznačuje, že jeho nájemní bojovníci nyní nebudou bojovat na Ukrajině, ale soustředí své síly v Africe. Pravost nahrávky však není ověřena.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J47i81ř61í 31H23y81b46e49š

20. 7. 2023 12:38

Putin o Wagnerovi

V. Putin v roce 2014: "Žádná Vagnerova skupina neexistuje a nikdy neexistovala. Je to jen pokus západních zpravodajských služeb zdiskreditovat Ruskou federaci a podkopat její pozici v zahraničí nesmysly o jakýchsi žoldácích."

V, Putin v roce 2020: "Vagnerova skupina je čistě soukromá aktivita, která nemá žádnou souvislost s orgány Ruské federace. Je placena ze soukromých zdrojů a ruská vláda jí úkoly nezadává a nezodpovídá za její činy."

V.Putin tento týden: "Činnost Vagnerovy skupiny byla od počátku plně financována vládou Ruské federace. Na její činnost jsme vynaložili miliardy."

Podobně jako na Putinově tiskovce po obsazení Krymu.

Radaktorka: "Proč jste, pane Putine, lhal o tom, že na Krymu mimo sevastopolskou základnu žádní ruští vojáci nejsou, a že ozbrojenci bez distinkcí, obsazující objekty, nemají s ruskou armádou nic společného. Nyní jste přiznal, že to byli ruští vojáci. Proč jste lhal?"

Putin (rozzlobeně): "Nelhal jsem, neobviňujte mne. Nešlo o žádnou lež, ale o vojenskou lest!"

3 0
možnosti
VP

Po výkonech druhé nejlepčejší armády světa na Ukrajině bych byl, být Bělorusy, opatrný. Navíc, aby se vágnerovci nerozhodli projet se do Minsku

5 0
možnosti
OV

To musí být paráda pro tamní občany - do "nezávislého" Běloruska napochodují žoldáci, rovnou se chovají jako doma, jako by jim patřila Běloruská armáda. A prezident Běloruska délá jako že nic, že to je normální.

9 0
možnosti
TS

První myslí jako ruskou? :-D ... jsou opravdu v bludném kruhu svého světa....

1 0
možnosti
PM

Takže slibuje dělat Lukašenkovi ochranku.

1 0
možnosti
DH

Soused mel stareho psa, delal neplechu, hluk, porad neco nicil. Pred odchodem do psiho pekla byl vsak jeho stekot nejhlasitejsi...

1 0
možnosti

Teď jde o to, jestli budou Bělorusové srozuměni s Pirožkinovou obvyklou "spotřebou živé síly".

Řekl také někdo Pirožkinovi, že těch Bělorusů je jenom 9 milionů a armádu mají kolem 50 000 mužů včetně civilních zaměstnanců?

To je jeden Bachmut, a jsou bez armády. No a kdo potom bude chránit Lukašenka před "milujícími" spoluobčany?

7 0
možnosti
Foto

A která je ta první nejsilnější?

6 0
možnosti
MZ

Druhá nejsilnější armáda je čínská. Nejsou v ní takové vypité trosky.

6 0
možnosti
DT

Co se týká prestiže, tak prý do čínské armády jde ten, kdo se nedokáže uchytit jinde.

0 0
možnosti
PM

Druhou po americky a ukrajinsky? To je zase blabol...

5 0
možnosti
DT

Naopak, mne to přijde velmi obsažné. Řekl, že na Ukrajině si nebude kazit pověst, že jeho chvíle v Rusku ještě přijde a že do té doby bude velmi kvalitně cvičit Bělorusy a (i s jejich pomocí) těžit/válčit v Africe.

0 0
možnosti