VIDEO: Před jeruzalémskou klinikou se otevřela země, pohltila několik aut

  • 4
Na parkovišti před zdravotním střediskem v Jeruzalémě se v pondělí propadla země, do díry se zřítilo několik automobilů. Na místo zamířilo sedm hasičských vozidel i specialisté na prohledávání trosek. Místní úředníci informovali, že při nehodě se nikdo nezranil.

Země se podle listu Times of Israel zřejmě propadla v důsledku nedalekých stavebních prací na nové silnici. Dělníci v této oblasti pracují na výstavbě tunelu, jenž vede pod nemocnicí i parkovištěm.

„V pondělí odpoledne jsme dostali informaci o kolapsu na parkovišti před nemocnicí na okraji Jeruzaléma,“ uvedla izraelská policie. 

Na videích na sociálních sítích lze vidět, jak se země hroutí a do vytvořené propasti okamžitě padá několik zaparkovaných automobilů.

Mluvčí hasičů uvedl, že kromě sedmi hasičských vozidel na místo zamířila také speciální jednotka záchranářů, která měla za úkol pátrat po lidech, kteří mohli v době sesuvu v automobilech sedět. Tato hypotéza se ale nepotvrdila a podle úředníků se při nehodě nikdo nezranil. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video