Diskuze

Blíží se nové jaderné hrozby. KLDR a Írán zbrojí a svět čekají nebezpečné časy

Zatímco pozornost světa se upíná na jaderné harašení ruského autokrata Vladimira Putina, jinde se plíživě prosazují nové a stejně nevyzpytatelné atomové hrozby. Jde v prvé řadě o Severní Koreu a ­Írán, které – sankce nesankce – potichu posilují své jaderné dovednosti a tím i schopnost vnést další zmatek do už tak značně rozhozeného světa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J93a84n 86F19e23h44é32r

14. 8. 2022 9:11

Jestli někdy Írán napadne Izrael jadernou zbraní tak tu bude světová válka protože USA Izrael pomstí

0 0
možnosti
MB

Prvni jaderna hlavice kterou Iran vyrovi by mela nest jmeno Donald Trump.

1 0
možnosti
VS

Třeba Kimovi se vůbec nedivím. V zemi panuje tradiční a velmi intensivní nenávist vůči všemu americkému a žlutý trojúhelník Čína, Japonsko, Korea se taky dvakrát nemusí a vzájemě si prováděli dost hnusný věci. Takže Kim to imho vidí tak, že kdo nemá bombu je efektivně mrtvej. A svět ho v tom utvrzuje. Kadáfí? Neměl bombu. Asad? Neměl bombu. Saddam? Neměl bombu. Koneckonců Zelenskij? Taky nemá bombu...

1 0
možnosti
Foto

Prostě bububu nefunguje, dokud svět nepochopí, že zlo se má zlikvidovat v zárodku a ne čekat až zesílí, tak jsme nahraní. Dnešní politika selhává! Zlatý Regan!

0 1
možnosti
IP

korejci nemaji co zrat, ale na 35 odpalu raket to maji...pritom nevim proti komu...Rv

1 0
možnosti
LS

cože??? Všiml jste si s kým KLDR sousedí? Na severu s Ruskem a na západě s Čínou. Dvěmi expanzivními supervelmocemi s atomovkami. Navíc Číňani a Korejci (a i Japonci) se nenávidí. Je takový čínský vtip, že jediné na čem číňan s korejcem shodnou je názor na japonce.

To, že KLDR je nejhorší diktatura na planetě, na to nic nemění.

1 0
možnosti
MH

to je slabej odvar, řádově vyšší hrozby resp. téměř jistoty definoval Hawking:

Vyhynutí lidstva se nedá zabránit, mínil Stephen Hawking. Z jeho prognózy mrazí

Hawking předpokládal, že lidé do roku 2600 promění planetu v obří ohnivou kouli. To vše se stane v důsledku přelidnění a velké spotřeby energie, což následně učiní Zemi neobyvatelnou

Lidé budou muset Zemi opustit a odejít žít na jinou planetu. Hawking uvedl, že lidé budou muset do 100 let kolonizovat jinou planetu, jinak budou čelit vyhynutí. Planetu budou ohrožovat především klimatické změny, zpožděné údery asteroidů, epidemie a velmi rychlý růst populace.

Hawkingovy myšlenky byly podobné myšlenkám generálního ředitele SpaceX a Tesly Elona Muska

Hawking dále varoval, že nebezpečím je i globální oteplování, které by tak mohlo dosáhnout svého vrcholu. Tedy bodu, který již nebude možné zvrátit.

"Jsme blízko bodu zvratu, kdy se globální oteplování stane nevratným. Kroky lidstva by mohly Zemi posunout přes okraj, aby se stala podobnou Venuši s teplotou dvě stě padesát stupňů Celsia a s deštěm plným kyseliny sírové

no asi nemá cenu si už nějak honit triko, od pyramid uběhly tisíce let, tady ta konzumní nenažraná vše devastující civilizace má už jen strop maximálně 500 let - pak EEE - ende everyone else ....

3 0
možnosti
LS

při vší úctě k Hawkingovi prognózovat cokoliv pro rok 2600 je nemožné. Porodnost klesá celkově a zrovna Elon Musk nedávno vyjádřil obavy z nízké porodnosti.

To, že by se ze Země mohla stát druhá Venuše se možná úplně vyloučit nedá, ale spíše nastane to, že jakmile by se průměrná teplota přehoupla přes 50 stupňů, tak lidstvo vyhyne, s tím i většina savců, zároveň ale dojde k bujnému růstu vegetace, která časem CO2 vychytá a klima se vrátí do stavu jaký byl předtím. A pak opět vzniknou podmínky pro vývoj složitějších životních forem.

1 0
možnosti
JB

J73a71n 60B45a63l53c95a84r

16. 6. 2022 1:03

Totální válka mezi Izraelem a Íránem je jen otázkou KDY. Už se neřeší JESTLI. Můžou to být měsíce či roky, ale přijde to. IDF očekává, že bude lítat přes 4000 raket denně na IL, přičemž cílem Hizballáhu bude zahltit Iron Dome. Skutečná bitva nebude Gaza, ale izraelsko-libanonsko-syrská hranice. Určitě to hodně odnese krásná oblast v IL - Kirjat Šmona, poblíž libanonských hranic.

Jestli začne válku Írán nebo preventivně udeří Izrael nelze říci.

4 2
možnosti
JF

J40a11n 75F64e57h82é60r

14. 8. 2022 9:16

Izrael už několikrát preventivně udeřil ale teď to bude mít složitější.Íránci to umístili do podzemí do hor kde se to dá špatně zničit

0 0
možnosti