Násilí (ilustrační foto)

Násilí (ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Vyšel po 11 letech z vězení, kde byl za sexuální delikt. Mstitel si počkal

  • 505
Pobyl si na svobodě sotva měsíc, když ho zasáhly kulky. Ital si předtím odseděl jedenáct let za mřížemi za sexuální zneužívání dvou dívek. Jedna z nich poté spáchala sebevraždu. Jednoho dne ho na ulici někdo chladnokrevně zastřelil. Nájemného vraha si podle policistů najal otec obětí.

Pět ran z pistole na pětačtyřicetiletého Itala Giuseppe Matarazza 19. července vystřelil člověk sedící v zaparkovaném autě. Podle hlavního prokurátora šlo o vraždu „na objednávku“.

Stala se jen měsíc poté, co byl muž propuštěn z vězení, kde si odseděl 11 let a šest měsíců za sexuální zneužívání dvou sester. Toho se dopustil, zatímco sloužil ve městě Benevento na sever od Neapoli. 

Jedna z Matarazzových obětí, patnáctiletá dívka, se pak v roce 2008 oběsila na stromě. Psychicky své trápení a ponížení neunesla.

“Pachatelé vraždy pocházejí z rodinného kruhu oběti,” uvedl vrchní prokurátor z Beneventa Aldo Policastro. „Zákon nemůže tolerovat pomstu,” dodal pro agenturu ANSA.  

29.prosince 2018 v 11:01, příspěvek archivován: 06.ledna 2019 v 08:55

Giuseppe Matarazzo: il pedofilo ucciso per vendetta: Era uscito di cella solo un mese prima: aveva scontato la pena a 11 anni e mezzo per violenze commesse su due ragazzine. Erano due sorelle, minori, e una di loro si tolse la vita nel 2008 L'articolo… https://t.co/VsNxp2NB6Y https://t.co/kTEhNSIVvz

Policisté spolu s ním vyšetřují i další dva muže, třicetiletého Generosa Nastu a pětapadesátiletého Giuseppeho Massara. Jejich bankovní účty ukázaly, že muži před vraždou obdrželi platbu několik tisíc eur, uvedl web Inter Neapoli. Oba byli v pátek zatčeni. Jakoukoli roli ve spáchání vraždy však popírají. 

Prokurátoři se domnívají, že právě Nasta s Massarem řídili auto, ze kterého se střílelo, a které policisté nalezli poblíž. Vyšetřovatelé také získali vražednou zbraň. 

Podle listu Il Mattino Massaro uvedl, že auto bylo registrované na jeho manželku. Na místě činu byl Massaro kvůli organizaci festivalu, na které se podílel. Dodal, že svou zbraň, kterou policisté zabavili, měl bezpečně schovanou a nikomu ji nepůjčil.

„Je velmi pravděpodobné, že se na vraždě podílel ještě třetí člověk, který na Matarazza fyzicky vystřelil pět ran, ze kterých byly dvě smrtelné,“ doplnil Policastro.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video