Při srážce vrtulníku s letadlem nad Alpami zemřelo sedm lidí

  • 8
Italští záchranáři v sobotu nalezli šestou a sedmou oběť páteční kolize vrtulníku a lehkého letounu nad italskými Alpami. Poslední dva nalezení mrtví jsou Francouzi. Podle posledních informací je mezi oběťmi italský pilot helikoptéry a německý horský průvodce.

Informoval o tom deník La Repubblica.

Tři mrtví z paluby vrtulníku nebyli v den neštěstí identifikováni. Agentura APA v sobotu uvedla, že šlo o Němce. Prokuratura z města Aosta vede vyšetřování proti neznámé osobě pro neúmyslné zabití několika lidí.

Mrtvé Francouze nalezli záchranáři v sobotu ráno pět desítek metrů od trosek v nadmořské výšce 2600 metrů.

Ke srážce došlo zřejmě těsně nad zemí. Vrtulník, který nesl šest lidí, právě startoval. Helikoptéry mohou oblasti létat pouze do 16:00. Kolize se odehrála krátce před čtvrtou hodinou.

Letoun se třemi lidmi na palubě, který přiletěl z francouzského zimního resortu, zhruba 30 kilometrů od místa neštěstí, podle deníku La Repubblica zase přistával.

Přistát na ledovci mohou pouze vrtulníky s povolením, a vyšetřovatelé proto ověřují, zda letadlo neporušilo pravidla bezpečnosti letu a jestli požádalo o povolení letu nad Itálií.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video