Italský trajekt u Korfu se podařilo uhasit. Záchranáři hledají nezvěstné řidiče

  • 5
Na italském trajektu Euroferry Olympia, na kterém v pátek vypukl požár, se hasičům podařilo uhasit plameny. Na palubě lodi však stále panují vysoké teploty, je tam hustý kouř a toxické zplodiny, které ztěžují záchranou akci, informovala řecká média. Záchranáři hledají deset pohřešovaných pasažérů. Jedná se o deset řidičů z Bulharska, Řecka a Turecka. O víkendu se hasičům podařilo zachránit jednoho pohřešovaného Bělorusa a nalézt tělo jednoho pohřešovaného řeckého řidiče.

Požár na palubě lodi Euroferry Olympia italské společnosti Grimaldi začal v pátek za úsvitu, dvě hodiny po vyplutí z řeckého města Igumenitsa. Řecká pobřežní stráž v pátek zachránila 280 z 292 cestujících a členů posádky.

Uvnitř trajektu podle řeckého zpravodajského serveru i v neděli hořelo, ale jde šlo o malé požáry. Plavidlo již odtáhli do zabezpečené oblasti severně od Korfu a zcela uhasit se ho podařilo až v pondělí.

Hasiči pak odpoledne nalezli tělo jednoho z pohřešovaných. Záchranáři objevili pohřešovaného v neděli na zádi plavidla, když bylo vlečeno ke břehu, uvedla pobřežní stráž. Na záběrech řecké televize bylo vidět muže, který sestupoval po žebříku z plavidla na vlečný člun, který k němu byl přivázán.

Incident se vyšetřuje. Podle několika shodných prohlášení se mohl požár rozšířit z jednoho nákladního vozu zaparkovaného v nákladovém prostoru.

U pobřeží Korfu hořel trajekt, záchranáři evakuovali na 300 lidí

Řidiči kamionů v rozhovoru s televizí ERT uvedli, že někteří z nich raději spí ve svých vozech než v přeplněných kabinách trajektů. Dva Afghánci z řad zachráněných nebyli na seznamu cestujících, uvedla pobřežní stráž.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video