Diskuze

Poslanci pálili vlajku USA, Írán chce přesto jadernou dohodu dál dodržovat

Íránští poslanci v reakci na úterní rozhodnutí amerického prezidenta Donalda Trumpa vypovědět jadernou dohodu s Íránem spálili papírovou vlajku Spojených států. Předseda parlamentu Alí Larídžání řekl, že Írán teď už není dohodou vázán. Prezident Hasan Rúhání však prohlásil, že pro Írán jaderná dohoda stále platí a také ostatní země hodlají dohodu nadále dodržovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J54i89r65i 66P11r56a36j93z

10. 5. 2018 14:10

Pálení vlajek je jedna vlastnost, která jim jde dokonale. Mají sklady s vlajkama z celého světa, ale ne na vyvěšování , ale na pálení.

0 0
možnosti
JB

Nechce vynášet nějaké politické prohlášení, pouze poznámku. Před druhou světovou válkou, a nutno poznamenat, že protože vínme co bylo pak, tak těžko můžeme pochopit myšlení tehdejších lidí, proč bylo v Evropě silné mírově hnutí, které požadovalo, již nikdy válku a proto take ti politici měli naději na zvolení, pokud slibovali že ji nikdy nepřipustí. A tak když nastala situace a Nacistickým Německem, kterěmu bylo potřeba nějak vyhovět a domluvit se s ním, aby se zajistil mír, proto nakonec vznikla Mnichovská dohoda. Byla to dohoda výhodná pro Německo, ale jediná možná a tak všeobecné mínění bylo, lepší špatná dohoda, než žádná. Všechny státy kterým záleželo, aby se udrzel mír a nevznikaly komplikace ji uznaly. Až na nepochopitelně nerozumnou Ameriku, která ji odmítla uznat a tím ukázala, svoji aroganci a to, že ji prostě na míru nikterak nezáleží.

A tak Trumpova Amerika, dnes opakuje stejnou chybu

0 0
možnosti
TT

Tvoje úvaha má jednu chybu: Německo bylo z hlediska hráčů silné a Írán je slabý. Německu se ustupovalo, zatímco na Írán se tlačí.

0 0
možnosti
RA

za dvacet let bude totéž v Bundestagu.

0 0
možnosti
LS

Ať již je Trump jaký chce tak tohle přepískl. Celý svět vidí, že pro USA je mezinárodní dohoda pouze cár papíru. Ať je ta dohoda jaká chce pořád je to dohoda, která se má dodržet. Všichni signatáři této dohody by měli vypovědět ze svého území základny USA (že na ně mají dohodu? No a co!), nedovolit přesun jejich vojsk přes své území, ani vzdušným prostorem a pouvažovat o ekonomickém embargu vůči USA. Bude to stejný princip jako je uplatňován vůči Rusku za nedodržení dohody o Krymu. Pokud se nebude ke každému přistupovat stejně tak EU není nic jiného než vazal USA, který mu dá čas od času čuchnout ke svému zadku.

0 1
možnosti
Foto

T32o44m15á44š 85B42u53r31a

9. 5. 2018 18:37

Zde ovšem nejde o dohodu, nýbrž o vícestrannou, na americké straně neratifikovanou, SMLOUVU. Právně tudíž z americké strany dosud neplatnou. Takže od DT tohle není žádné přepísknutí, nýbrž zreálnění právního vztahu založeného předmětnou smlouvou v důsledku její nulity.

Samozřejmě, že z US strany je takový krok vůči Iránu využit i jako politická páka, ovšem v prvé řadě jde o narovnání právního stavu v US governamentu.

A jestli Irán odpoví? Ať adekvátně odpoví - má-li čím.

1 0
možnosti
Foto

Shrnuti o cem je vubec ta dohoda, o ktere nikdo nic vlastne nevi..

https://www.youtube.com/watch?v=5xnZ_CeTqyM

0 0
možnosti
KL

V celé věci je nejvtipnější snaha Erdogana o jakéhosi muslimského vůdce, přitom zrovna Peršané a ještě k tomu šíitští poženou s kudlama Osmany hned při první příležitosti, kdy by to jen trochu bylo reálné.

2 0
možnosti
DA

Podle vzteku Iráncu se jen domyslete, pro koho byla dohoda výhodná a pro koho nikoliv. Trump není někdo, kdo by se nechal vydírat bandou Iráncu. Kýmkoliv.

4 1
možnosti
JV

Takže podle Vás by měli Íránci jednostranné vypovězení smlouvy Američany ještě uvítat?

0 1
možnosti
JB

a ze do nadpisu uz nenapisou - ze poslanci skandovali "Smrt Americe" ...

1 0
možnosti
DA

Evropa se bude držet zuby nehty dohody, kterou byly Spojené státy vydírány zásluhou předchozího presidenta pana Baráka. Evropa už se ani nijak netají podporou teroristu. Evropa mi připadá už jako hodně stupidní záležitost.

2 3
možnosti
JV

Není to spíš obráceně? USA a další státy "vydíraly" sankcemi Írán, aby omezil svůj jaderný program, na což Írán nakonec přistoupil výměnou za uvolnění sankcí. Írán od té doby své závazky plní, ale USA se rozhodly neplnit své.

0 1
možnosti
JU

J35a98n 57U39l97r92i17c42h

9. 5. 2018 13:58

Takzvaná jaderná dohoda s Íránem znamenala zrušení západních sankcí proti Íránu (zejména zákazu vývozu íránské ropy a dovozu některých technologií do země) výměnou za .... NIC. Přesněji za ujištění íránských představitelů, že nikdy, opravdu nikdy neměli ani náhodou v úmyslu vyrábět jaderné zbraně, natožpak aby je použili proti Izraeli. ;-D

Taky bych takový nesmysl vypověděl, i když to bude mít zřejmě za následek zvýšení cen ropy.

1 2
možnosti
JU

J87a30n 92U92l18r57i36c46h

9. 5. 2018 13:59

A jinak jsou ti poslanci moc milí puberťáci. Co myslíte, dochází jim, že vlastně potvrzují Trumpovo mínění o jejich zemi?

1 0
možnosti