Interpol zveřejňuje fotografie zločinců na internetu

- Mezinárodní policejní organizace Interpol začala na svých internetových stránkách zveřejňovat fotografie mezinárodně hledaných zločinců. Celkem se v archivu nalézá přes 200 hledaných osob. Největší hvězdou je asi Usáma bin Ladín, kterého Spojené státy podezřívají, že zorganizoval a financoval mimo jiné bombové útoky na americké zastupitelské úřady v Africe.

Na podnět svých členských zemí je Interpol připraven zveřejnit i fotografie jiných zločinců. Problémem bývá, že policejní orgány nemají většinou k dispozici fotografie hledaných osob, nebo jsou fotografie staré, popř. nekvalitní.

Interpol v současnosti pátrá po více než šesti tisících osobách. Mezi hledanými je i několik Čechů. Jedním z nich je např. František Hudec z Ostravy, právě jehož fotografie je i na stránkách Interpolu.

Pokud někdo hledanou osobu pozná, měl by informovat nejbližší policejní služebnu. Hledaní zločinci jsou většinou nebezpeční a mohou být ozbrojeni. Odkaz  na internetové stránky Interpolu najdete v odkazech WEB v pravém sloupci.

Usáma bin Ládin


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video