Původní zprávy o šesti zastřelených ozbrojencích se nepotvrdily. Policie nenašla nic podezřelého. Ilustrační foto.

Původní zprávy o šesti zastřelených ozbrojencích se nepotvrdily. Policie nenašla nic podezřelého. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Indii vyděsily výstřely na letišti. Policie ale nenašla nic podezřelého

  • 4
Indové se po masakru v Bombaji během minulého týdne děsí dalších teroristických útoků. Dva zvuky připomínající střelbu vystrašily mezinárodní letiště v Dillí. Policie ale nic zvláštního neobjevila. Ostraha letišť byla v Indii zvýšena po varování od tajných služeb, že jim hrozí útok.

Podle prvních informací serveru BBC zastřelila ochranka šest lidí, kteří u sebe měli zbraně. Později však upřesnila, že při "malém incidentu" nikdo nezemřel ani nebyl zraněn.

Agentura Reuters uvedla, že ochranku údajně vystrašily dva ostré zvuky. Po prohledání celého terminálu ale policie neobjevila nic podezřelého a letiště se tak vrátilo do normálního provozu.

Indické úřady zpřísnily bezpečnostní opatření na velkých letištích v zemi po varování, že může dojít k útokům na ně. Přísnější kontroly byly zavedeny i přímo na palubách letadel, v okolí letišť se nyní pohybuje více bezpečnostních pracovníků.

Podle indických médií k zavedení nových opatření přispěl výhružný e-mail od skupiny Dekánští mudžáhidové, uvedla ČTK. Skupina se přihlásila k útokům v Bombaji z minulého týdne, při kterých zemřelo téměř 200 lidí a další tři stovky byly zraněny. - čtěte Bombaj přepočítala mrtvé, teror si vyžádal nejméně 174 životů


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video