Diskuze

KOMENTÁŘ: Na Hongkong míří sekera, jež utne jeho svobody

Hongkong si zvyká na život pod novým „čínským“ zákonem o národní bezpečnosti, který jeho kritici označují za sekeru, jež utne jeho svobody. Je to opravdu tak osudové?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře, Hongkong se stane předmětem intenzivního zájmu Japonska na jeho odtržení od Číny. Jaké nástroje měla k dispozici tamní vláda před červnem 2020, aby tomu zabránila?

0 0
možnosti
JS

Je zcela logické, že v situaci, kdy vám na území státu začne bujet silně separatismus, tak se stát tomu brání přijetím patřičných opatření. Nakonec totéž se nedávno stalo ve Španělsku s Katalánci, tam to kupodivu byla vnitřní záležitost země. Ono se to z dálky podporuje demonstranty, ale nikdo nepůjde do střetu s Čínou kvůli Hongkongu, to je evidentní, jednu Čínu uznává absolutní většina států světa a to včetně USA a Ruska, takže opravdu neexistuje síla, která by mohla pomoci Hongkongu s odtržením od Číny a dokonce se to nepodaří ani Pirátům v Praze a ani ODS v Řeporyjích;-), jen jsme i my svou podporou dostali Hongkong do nezáviděníhodné situace a sami jsme si zůstali pěkně doma a jen pozorujeme s nějakým tím prohlášením, že se něco děje na víc se nikdo nezmůže.

1 0
možnosti
Foto

Je mi líto obyvatel Hongkongu, ale jsem rád, že se jasně ukázalo, že teze jedna země dva systémy je jen prázdná věta.

0 1
možnosti
DN

copa hongkong ale lidé v EU popotahovaní po soudech za vyslovení názoru, to bych viděl jako horší věc.

1 0
možnosti
PB

P61a50v54e24l 42B17e43ň62o

10. 7. 2020 14:22

Pane Vojto, Hongkong to je čajíček...to USA budou brzo předávat moc černým, pak vracet Californii a Nové Mexiko...;-)))

0 0
možnosti