Hillary Clintonová při projevu zkolabovala

  • 12
Zdraví manželů Clintonových se opět dostalo do popředí mediálního zájmu. Senátorka Hillary Clintonová totiž zkolabovala při vystoupení v americkém Buffalu. Před projevem řekla, že se cítí slabá. Její manžel, exprezident USA, podstoupil v září komplikovanou operaci srdce.

Bývalá první dáma USA uvedla, že nedávno prodělala střevní chřipku a že se cítí poněkud oslabena. Jejímu vystoupení v soukromém klubu přihlíželo 150 lidí.

"Byla unavená a potřebovala si sednout. Potom omdlela," řekla jedna z jejích spolupracovnic.

Když Clintonová hovořila na téma amerického sociálního systému, zkolabovala a musela ji ošetřit záchranka. Převoz do nemocnice ale odmítla. O události informovalo regionální rádio WBEN-AM.

Majitel podniku prohlásil, že Hillary Clintonovou viděl odejít bez cizí pomoci. Prý se usmívala a poděkovala mu za péči.

Senátorka poté podle plánu přejela do Katolické koleje, kde měla promluvit na téma zdravotnictví. Tam už na ni údajně čekalo několik set lidí včetně odpůrců interrupcí.

Bill Clinton, bývalý prezident USA, podstoupil v září složitou operaci srdce, při níž mu lékaři voperovali čtyřnásobný bypass. - více zde

Bill a Hillary Clintonovi přicházejí v New Yorku na večírek uspořádaný u příležitosti vydání memoárů Můj život. (21. června 2004)

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video