Gruzínci prý prostitutky vydávali za své manželky (Ilustrační foto)

Gruzínci prý prostitutky vydávali za své manželky (Ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Gruzínci si prý okořenili summit NATO prostitutkami. Zapsali je jako manželky

  • 42
Víkendový summit NATO v Lisabonu prý věru svérázně využila gruzínská delegace. Podle portugalského listu Correio de Manhã do hotelu Gruzínci zapsali i 80 prostitutek, s nimiž před zahájením zasedání pořádali bujarý večírek. Řádili prý tak, že si další hotelový host - francouzský prezident Sarkozy - šel stěžovat.

Sarkozy si údajně minulý pátek uprostřed noci stěžoval, že v takovém randálu se nedá pracovat ani spát, informoval portugalský deník. Hluk prý rušil skoro celou francouzskou delegaci.

Gruzínci na divoký večírek s krásnými ženami v jednom z nejluxusnějších hotelů v portugalské metropoli pozvali i některé členy arménské delegace. Všichni delegáti byli v hotelu ubytovaní, stejně jako celá řada mezinárodních lídrů, napsal list.

Muži prostitutky nahlásili jako své manželky. Někdo však v jedné z nich rozpoznal lehkou děvu a upozornil policii. Ta zakročila a s účastníky večírku sepsala protokol.

Podle Gruzínců se ale nic takového v předvečer zahájení dvoudenního zasedání spojenců Aliance v Lisabonu nestalo. O případu informovala kromě portugalského listu i ruská Pravda a Gruzínci se domnívají, že se jedná o "ruskou provokaci".

"Je to nepodložené," citovalo na svých stránkách Radio Svobodná Evropa gruzínského vicepremiéra Giorgiho Baramidzeho. Podle něj byla v hotelu taková bezpečnostní opatření, "že by neproletěl ani ptáček".


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Hluk, Lisabon, NATO, policie

Video