Ve Francii právě probíhají závěrečné zkoušky na středních školách.

Ve Francii právě probíhají závěrečné zkoušky na středních školách. | foto: Profimedia.cz

Francouzka se přestrojila za mladici, aby napsala test za svoji dceru

  • 5
Někteří rodiče svým potomkům neúspěchy ve školy vyčítají, jiní se jim snaží pomoct. Do krajnosti to dovedla francouzská matka, která se přestrojila za svou dceru a pokusila se za ni složit zkoušku z angličtiny. Záhy však byla odhalena a nyní čelí obvinění z podvodu.

Dvaapadesátiletá Francouzka si dala na mladické kamufláži záležet, na zkoušku z angličtiny se vydala v upnutých kalhotách a teniskách značky Converse. Takto vystrojená se usadila ve třídě jedné z pařížských škol, kde měla proběhnout důležitá zkouška.

Měla však smůlu. Na průběh testu totiž dohlížel stejný kantor jako na zkoušku z filozofie, kterou dcera vynalézavé Francouzky nedávno absolvovala. Učitel si uvědomil, že jde o podvod a zavolal svého nadřízeného. Ten obratem zalarmoval policii, píše server france24.com.

Žena nyní čelí obvinění z podvodu a trestu se nevyhne ani její dcera. Tu bude neumělý pokus o podvod zřejmě mrzet mnohem více. Byl jí totiž zakázán vstup na jakoukoli středoškolskou závěrečnou zkoušku po dobu pěti let.

Může si tak nechat zajít chuť i na vysokoškolská studia. Uchazeči o studium na univerzitě ve Francii musí splnit všechny části zkoušky zvané Baccalauréat, což je obdoba české maturity.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video