Elektrikář nutil děti k sexu a pálil je cigaretou

  • 16
Vídeňská policie oznámila, že chytila muže, který napadl a zneužil nejméně patnáct dětí. Stopy jeho řádění sahají podle vyšetřovatelů až do roku 1996. Nutil děti k sexu a týral je. Byl zatčen v prosinci poté, co se pokusil zavraždit prostitutku. DNA ho spojila i s dalšími zločiny.

Třicetiletý elektrikář Alexander S. sedí ve vazbě. V polovině loňského prosince zaútočil na prostitutku, kterou škrtil elektrickým kabelem. Polonahé napadené ženě se podařilo utéci.

Kriminalisté násilníka vypátrali a zatkli. Vzorky jeho DNA ho spojily se dvěma dosud nevyřešenými případy zneužívání. Elektrikář ale při vyšetřování přiznal mnohem víc zločinů.

Podle policie zaútočil od roku 1996 na patnáct dětí, z toho třináct dívek, a tři dospělé. Vyšetřovatelé mluví o jednom z nejzávažnějších případů v Rakousku.

Alexander S. děti ve věku mezi osmi a deseti lety oslovoval na ulici a zatáhl je do sklepa, kde se na nich ukájel. Nutil je k orálnímu sexu, bil je a pálil zapálenou cigaretou. Nepodařilo se mu však donutit děti k pohlavnímu styku.

Sám zadržený o sobě tvrdí, že není nemocný. Tvrdí, že si děti vybíral proto, že nemá žádný vztah k sexu s ženami. Policisté prověřují další nevyřešené případy zneužití dětí ve Vídni.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video