Trosky mrakodrapu Windsor v Madridu

Trosky mrakodrapu Windsor v Madridu - Mrakodrap Windsor ve španělské metropoli, který v sobotu zničil požár. (14. února 2005) | foto: Reuters

El País: Mrakodrap v Madridu chytil od cigarety

  • 3
Silný požár, který v noci 13. února zcela zničil mrakodrap Windsor v centru Madridu zřejmě způsobila cigareta. Podle informací španělského deníku El País se oheň rozšířil s z kanceláře zaměstnankyně společnosti Deloitte, která před odchodem kouřila..

Žena ale prohlásila,  že cigaretu před odchodem kolem 23.00 hodiny místního času uhasila.  Požár vypukl asi o čtvrt hodiny později. - více zde

Přesnou příčinu  požáru vyšetřovatelé nestanovili. Nenalezli ale žádnou vznětlivou látku. Proto usoudili, že požár vznikl v 21. podlaží nešťastnou náhodou.

Kolem vzniku požáru panovaly pochybnosti. Televize odvysílala amatérský videozáznam, na němž bylo vidět dva stíny pohybující se v hořící budově, ačkoli se soudilo, že budova je už byla úplně evakuována.

Požár také vyvolal u některých obyvatel obavy, že jde o další  teroristický útok. Lidé mají v živé paměti atentát na madridském  nádraží loni v březnu, kdy přišlo o život 191 lidí. Tuto hypotézu  ale úřady už krátce po požáru vyloučily.
 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Britská královská rodina

Video