Diskuze

Egyptská vláda rozpustí Muslimské bratrstvo, bude opět nelegální

Egypt chystá návrat starých pořádků. Nová vláda podporovaná armádou, která sesadila prezidenta Muhammada Mursího, podle státního listu Al-Achbár příští týden rozpustí Muslimské bratrstvo. Islamistické hnutí tím rozhodnutím upadne do ilegality stejně jako před arabským jarem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

jo to bylo před dvěma lety slávy kvůli arabskému jaru... které stejně nikam nevedlo Rv

0 0
možnosti
JA

J61a65n 82A32l30á14n

6. 9. 2013 16:09

Nerad to říkám, ale jediné státní uspřádání, kterému Arabové rozumějí, je autokracie. V Sýrii jsem byl těsně před válkou a bylo zřejmé, že ta země nemůže fungovat jinak, než pod taktovkou v tvrdé ruce... Možnost volby zdejším lidem příliš komplikuje život... jakmile je možné si něco zvolit, tak to je vždycky samopal k diskuzi nad tím, kdo jsou legitimní nástupci Proroka... 8-o

4 0
možnosti
LZ

Tak nějak mě stačilo poslouchat včerejší zprávy, kde liga arabských států prohlásí, že zásah proti Sýrii zaplatí. To jako že feudální islamističtí fanatici a diktátoři, si zaplatí za ovládnutí Sýrie životy amerických vojáků? Tak kdo koho tu ovládá a mává s ním.

0 0
možnosti
OJ

Rozumné rozhodnutí, Muslimské bratrstvo chtělo proměnit Egypt v teokracii, tak je zákaz této strany krok správným směremR^

1 0
možnosti
AW

pane muslimske bratrstvo vyhralo demokraticke volby, ale to co se ted deje v Egypte je zase jen klishe americke politiky, proste Mubarak #2 .... armada kazdym rokem placena 1.3 bilionem dolaru z USA dela to co US naprogramuje.

0 5
možnosti
JD

Od roku 1979 dostává Egypt od USA 2 mld. dolarů ročně. Tři čtvrtiny připadá armádě. USA to samozřejmě nedělají z nějakého altruismu. Již několik desítek let je skutečným vládcem Egypta armáda, jejíž faktické velení je v Pentagonu. Vláda USA občas udělá naoko nějaké to bububu, když egyptská armáda zmasakruje civilisty, ale všechno se děje s posvěcením USA. Egypt je v současnosti největší vojenská diktatura na světě. A jak jinak, je vydržovaná a udržovaná vládou USA.

0 2
možnosti
ML

Podle mne je 100x lepší Mubárak a jeho rodinná autokracie než vousatí fanatici ze středověku, kteří ani nedovolí ženám vzdělání či řízení auta a kteří vás zabijí jen proto, že nevěříte v jejich boha. Když na záběrech ze Sýrie slyším to jejich alláhu akbar po každém výstřelu do týla zajatého vládního vojáka, opravdu se divím, na čí že to straně stojí Hussein "Yeswecan" Obama.

8 1
možnosti
MH

Stoji na strane tech, kteri chteji v oblasti chaos a destabilizaci. Respektive jim slouzi. Kdyby slouzil americkemu lidu, zadna Syrie ani Egypt by se nekonaly...

3 2
možnosti
MH

Mezi haldou spatnych, zlych a hroznych zprav jedna vytecna...

5 0
možnosti
AW

dejme tomu ze z naseho pohle je tomu tak, ale brqtrici to vyhrali demokraticky, na druhou stranu si je demokraticky svrhli, ale co nebo kdo za tim stalo/stal se asi nedovime.

0 0
možnosti
KC

Islamisté rozumějí jedinému argumentu - síle. Všechno ostatní je pro ně projev slabosti, proto si čím dál víc troufají.

4 0
možnosti
Foto

Super, takze v Egypte muslimske bratrstvo vlada zakaze, a vSyrii jim bude Obama pomahat! A soudcuji to Rusko s Cinou. Ten svet se zblaznil!

7 1
možnosti
JK

J62a15n 70K82ř65í65ž

6. 9. 2013 10:47

...........nezbláznil.

Takhle to fungovalo,funguje a bude fungovat.

1 0
možnosti
LP

Dobré rozhodnutí. USA jim pumpovalo zbraně  a člověk se nestačil divit, čemu říkají podpora demokracie.

7 1
možnosti
Foto

Njn. Barack Hussein Obama. Co vic k tomu dodat, nez plne jmeno americkeho prezidenta?

5 0
možnosti