Bývalý prezident Donald Trump vystoupil na veřejnosti po několika měsících v...

Bývalý prezident Donald Trump vystoupil na veřejnosti po několika měsících v Greenvillu v Severní Karolíně. (5. června 2021) | foto: Reuters

Trump zaujal kalhotami. Na sítích tápou, zda je měl obráceně

  • 263
Po sobotním výstupu bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa se na sociálních sítích rozvinula debata, která se ale vůbec netýkala obsahu jeho řeči. Mnozí byli mnohem více zaujatí jeho kalhotami, které si Trump údajně měl obléci obráceně.

V sobotu večer v Severní Karolíně přednesl Trump projev, ve kterém se zabýval pandemií covid-19 nebo platností prezidentských voleb. V souvislosti s pandemií zmínil, že by Čína měla zaplatit tvrdými reparacemi.

Jeho slova však nezaujala některé lidi natolik jako jeho oblek, konkrétně kalhoty. Objevily se sdílené snímky toho, že když Trump odstoupil od řečnického pultu, ukázalo se, že jsou něčím divné. Kalhoty z přední strany ani neměly zip, což jen podpořilo dohady, že si je bývalý americký prezident oblékl obráceně.

„O můj bože, Trump měl během svého proslovu kalhoty obráceně,“ reagovala jedna uživatelka.

Na Twitteru se vyrojila i videa a fotografie  s vtipnými popisky. „Docela fajn sobotní večer, zkoumám Trumpovy kalhoty jako film od Zaprudera,“ uvedl další uživatel. Zapruderův film je krátká nahrávka, která zobrazuje atentát na prezidenta Johna Kennedyho.

Ukazuje se nicméně, že video s Trumpovým výstupem a obrácenými kalhotami je podle všeho falešné. O tom, jestli měl Trump kalhoty obráceně nebo zvolil jen nešťastný střih, se každopádně dál čile diskutuje.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video