Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

USA je země plná teroristů a bláznů. Trump vrátil úder „křivákovi“ Bidenovi

Donald Trump označil USA za selhávající zemi zaplněnou teroristy, do níž se přes hranici z Mexika valí imigranti z blázinců. Promluvil na akci ve státě Iowa, kde už za deset dní republikánští voliči rozhodnou, kdo by měl být jejich kandidátem na prezidenta v listopadových volbách. Právě Trump je zatím považován za jasného favorita.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem znalý v politice Spojených států amerických malinko a víc. Malinko je z knihy pozdějšího 35. Prezidenta této země, knihy, která se zabývá historií Senátu této země a víc právě z období prezidentského mandátu výše zmíněného prezidenta. A teď pointa. Někde na sítích, někdy možná rok nebo dva zpět, jsem měl nějaký dotaz týkající se 35. Prezidenta Spojených států amerických a jeden občan této země mi odpověděl, že pokud by takový prezident jako byl 35. prezident Spojených států amerických existoval dnes tak by již nebyl Demokrat ale Republikán. Tak už jenom dodám toto, cituji 35. Prezidenta Spojených států amerických: pardon, zmýlil jsem se cituji spisovatele Johna Fitzgeralda Kennedyho, který ve své knize Profiles in Courage, kterou psal v půlce padesátých let napsal: "Bylo by jednodušší kdybychom nadále přemýšleli v tradičních politických vzorcích- liberalismus versus konzervatismus, Republikáni versus Demokrati, manažeři versus dělnictvo, obchodník versus zákazník nebo jiných stejných vzorcích. Nicméně dnes, tento národ nemůže tolerovat luxus takových snadných politických zvyků. Pouze víra, rozvoj a mírové řešení, které vycházejí od nezávislých názoru a myšlenek nám umožní překonat tu cizí ideologii, která se boji svobodného myšlení víc než jádrových zbraní."

1 0
možnosti
JJ

Doník kecá. Hispánci jsou na amerických hranicích prověřování desetkrát přísněji než Evropané. Nejvíc teroristických útoků na americké půdě mají příznivci extrémní pravice. Neonacističtí teroristé mají ve Spojených státech na svědomí výrazně víc útoků než radikální džihádisté. Jedním z důvodů, proč je riziko ze strany extremistické pravice obecně podceňováno, má své kořeny i v identitě obětí. Zatímco v případě islámského teroru jsou dvě třetiny obětí náhodní kolemjdoucí, kteří se objevili na špatném místě ve špatný čas, pravicoví radikálové v 53 procentech případů útočili na vybrané cíle. Jejich oběti pocházejí z rasových, etnických nebo náboženských menšin, případně mají odlišnou sexuální orientaci či gender.

5 6
možnosti
LS

Už je to tu zase. Jílek a jeho zaručeně pravdivé informace, stejně jako o úspěších ukrajinské ofenzívy. Takže opět další blamáž.😁🤘

2 5
možnosti
Foto

Trump mohl jeste dodat, ze nejvetsi problemy zacaly ve chvili, kdy zlikvidoval do te doby slusnou a prodemokratickou GOP.

5 3
možnosti
LS

Největší problémy mají v současnosti demográti s invazí migrantů. Někteří se chovají, jako by podstoupili lobotomii.

2 5
možnosti
MB

Měl by Trump být prezidentem?

Řev z tribuny : "Slibujeme vám, že vymýtíme komunisty, marxisty, fašisty a radikální levicové zločince, kteří žijí jako havěť v hranicích naší země". Okamžitě následovaly odkazy na taktiku Adolfa Hitlera, který své odpůrce dehumanizoval.

"Přistěhovalci jsou otravou krve naší země," řekl v září v rozhovoru pro National Pulse. Analitici informují, že tato věta je přímo z Hitlerova Mein Kampfu.

V prosinci se Trumpa Sean Hannity z Fox News zeptal, zda slíbí, že nebude zneužívat moc jako odplatu? Odpověděl: S výjimkou prvního dne.

Téma diktátora a odplaty nebylo nové. V březnu na konferenci CPAC řekl: "V roce 2016 jsem prohlásil: Jsem váš hlas. Dnes dodávám: Jsem váš bojovník. Jsem vaše spravedlnost. A pro ty, kterým bylo ublíženo a kteří byli zrazeni: Jsem vaše odplata."

Rok 2023 byl pro Trumpa rokem soudů - 91 trestních oznámení ve čtyřech jurisdikcích. Své žalobce zlověstně varoval: "Jestli půjdete po mně, půjdu já po vás!".

Přestože Trump tvrdil, že jeho trestní obvinění byla proti němu namířena jeho nepřáteli, prohlásil, že přesně tuto taktiku použije.

Zvířata : Je to útok, který byl namířen proti manhattanskému okresnímu prokurátorovi Alvinu Braggovi, který v dubnu vznesl 34 obvinění kvůli Trumpovým platbám Stormy Daniels v roce 2016. "Je to Sorosem podporované zvíře, které se prostě nestará o dobro a zlo," řekl Trump.

Whack job : "Je to blázen," řekl Trump o E. Jean Carrollové několik hodin poté, co proti němu vyhrála spor o pomluvu. Ta ho zažalovala znovu.

Totální válka : Po celý rok 2023, vlastně od voleb 2020, si Trump stěžuje na válku svých oponentů proti demokracii. V prosinci v Iowě prohlásil: "Říká, že to mé bylo jedno z největších prezidentství. Dokonce i odpůrci někdy říkají, že jsem si vedl velmi dobře... ano vedli jsme totální válku proti americké demokracii."

6 3
možnosti
DC

D50a14v36i40d 90C88e15c94h

6. 1. 2024 20:30

Zelam USA lepsiu hlavu statu, nez je Trump, alebo Biden.

7 0
možnosti
Foto

Pokud se vam tak nelibi Biden, mel byste aspon uznat ze si narozdil od potrhleho Trumpa umi vybrat tym, ktery dokaze zastat svou praci.

2 4
možnosti
ŠŠ

Zatímco v Iowě na Trumpa ztrácí přes 30 procentních bodů, v New Hampshire, kde budou republikáni vybírat jako ve druhém státě v pořadí, je jejich souboj mnohem vyrovnanější! Ztrácí jenom do 30 procentních bodů !

4 3
možnosti
JJ

The American Research Group poll found Haley polling at 33 percent among likely Republican primary voters in the Granite State in a survey taken between Dec. 27 and Jan. 3 — up four points from a December survey.

Former President Trump also made some gains, as the survey now shows him at 37 percent versus 33 percent last month. Trump and Haley still maintain a distance of 4 points in the more recent survey, similar to the earlier survey.

2 2
možnosti
DR

Země, kde může kandidovat na prezidenta i ten který se dopustil vzpoury, to je opravdu země neomezených možností.

6 7
možnosti
LS

Už byl odsouzený za vzpouru? Říká vám něco pojem presumpce neviny? Víte co je demokracie?

4 6
možnosti
Foto

Tři roky ho ta volební porážka sžírala, až se z toho dočista pomátl.

Tragédie je, že se pořád najde dost nešťastniků kteří ho budou volit.

Takže s těmi blázny měl vlastně pravdu...

13 4
možnosti
ŠŠ

To màte jak Slovensko Matoviče, Česko AB!

2 1
možnosti
MB

Prolhany krivak Trump se snazi odvest nadavanim a sprostotou jemu vlastni pozornost od trileteho vyroci, kdy se jeho sekta MAGA pod jeho patronatem pokusila prevzit moc nasilnym terorem, a on se lzive prohlasil za viteze voleb.

11 6
možnosti
LS

Migrace sbližuje. Zajímavé je, že Vy dva se do diskuse pod tento článek neodvážíte něco napsat, zatímco u Trumpa jste raz dva. Proč se bojíte diskutovat o tom, jak Biden zpackal migrační politiku, proč se bojíte napsat názor na bizarní, šaškovské chování a myšlení vašich Demokratických miláčků, kteří teď křičí aby jim Biden pomohl s migrací, která přeci není problém. Chovají se jakoby byli po lobotomii.🤮🍒

9 5
možnosti
RK

v te obrovske zemi za louzi opravdu nemaji na vyber nic lepsiho ne klauna a zombie ?

3 3
možnosti
VS

Ten klaun je bohužel navíc nebezpečný.

5 5
možnosti
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:55

Přímý přenos Poslanci schválili možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomoci to má těm,...

Carlson má pořad v ruské televizi. V prvním díle řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46

Konzervativní americký moderátor Tucker Carlson spustil vlastní pořad na ruské státní televizi...

Na sestru vzal nohy od stolu, líčil muž řádění pacienta. Za jeho smrt soudí policisty

21. května 2024  17:36

Trojice sanitářů z Psychiatrické nemocnice v Bohnicích se v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 8...

Děda chtěl vnučku do péče kvůli týrání. Zmanipuloval ji k výmyslům, soudí ho

21. května 2024  17:25

Bouchla mě sušákem na prádlo, kopla do břicha, je zlá, křičí, tahá mě za vlasy, sráží na zem. Takto...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!