Hvězda Donalda Trumpa byla už několikrát poškozena. | foto: AP

Trumpovu hvězdu na chodníku slávy znovu poškodili, polili ji barvou

  • 71
Neznámý vandal znovu poškodil hvězdu Donalda Trumpa na hollywoodském chodníku slávy. Oznámil to v neděli americký server TMZ. Pěticípá hvězda s Trumpovým jménem byla pomalována hákovými kříži a postříkána červenou barvou imitující krev.

Na chodník slávy Američané hvězdu umístili v roce 2007 jako ocenění Trumpovy účasti v reality show televize NBC The Apprentice (Učeň) a organizování soutěže krásy Miss Universe. Hvězdy se na chodníku slávy objevují od roku 1958, nyní jich je tam se jmény celebrit už přes 2 600.

Trumpova hvězda byla terčem útoku už několikrát. V říjnu 2016, tedy měsíc před zvolením Trumpa do prezidentského úřadu, aktivista James Otis poškodil emblém kladivem. Od soudu odešel s tříletou podmínkou. Letos v červenci hvězdu téměř zcela zničil čtyřiadvacetiletý Austin Clay vyzbrojený krumpáčem. Byl obviněn z vandalismu a čeká na soud.

Podle serveru televize CBS Los Angeles na hvězdu ve středu neznámý muž také nakreslil svastiky a blíže neurčený urážlivý výraz.

Policie v Los Angeles vytrvale odmítá návrhy posílit ostrahu hollywoodského chodníku a umístit tam trvale policejní hlídku, napsal server TMZ. Policejní okrsek prý nemá dostatek lidí a navíc jsou v blízkosti umístěny videokamery.

22.prosince 2018 v 04:25, příspěvek archivován: 23.prosince 2018 v 17:06

Donald Trump's Hollywood Walk of Fame Star Doused with Fake Blood, After Swastikas via @TMZ https://t.co/TM84UvI1HD https://t.co/s1OLjmJCnR

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video