Číňani utěsnili smrtící vrt

  • 5
Technikům se podařilo utěsnit prasklý vrt. V úterý z něj unikající zemní plyn a sirovodík zabily 191 lidí. Vrt severovýchodně od města Čchung-čching byl krátce po desáté hodině místního času, tedy asi ve 3:00 SEČ, zapečetěn, sdělila agentura Nová Čína.

Pukliny byly během dvou hodin vyplněny 480 metry krychlovými bahna, aby se z nich dále neuvolňovaly jedovaté plyny.

Lehkou otravou bylo postiženo deset tisíc lidí, 740 zasažených bylo hospitalizováno. V péči lékařů jich zůstává 431, 17 z nich je v kritickém stavu, uvedla agentura AP.

Jednačtyřicet tisíc obyvatel, hlavně zemědělců, bylo evakuováno. Dvě oběti katastrofy pocházejí podle agentury Nová Čína z řad zaměstnanců těžařské společnosti, ostatní jsou místní. - více zde

Na pomoc postiženým bylo vysláno 70 vojáků čínské armády. Do provizorně zřízených evakuačních táborů už v pátek přijížděly nákladní automobily s vodou, lůžkovinami a potravinami.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: zemní plyn

Video