Poslední utkání, které fotbalový nadšenec z Číny zhlédl, byl duel Itálie a Irska

Poslední utkání, které fotbalový nadšenec z Číny zhlédl, byl duel Itálie a Irska | foto: Reuters

Číňan zemřel na „předávkování“ fotbalem, viděl 11 utkání a vůbec nespal

  • 36
Sledování fotbalu může být životu nebezpečná záležitost. Přesvědčil se o tom šestadvacetiletý příznivec kopané z Číny. Kvůli časovému posunu ve své zemi musel utkání sledovat v ne zcela běžných hodinách a spánkový deficit kombinovaný s alkoholem ho po jedenáct dní dlouhém maratonu stál život.

Přímé přenosy z evropského fotbalového šampionátu v Číně běžně začínají kolem tří hodin ráno. To se stalo osudným místnímu fotbalovému nadšenci Jiangu Xiaoshanovi. Mrtvého ho našla jeho matka po tom, co absolvoval maraton jedenácti utkání bez jediné hodiny spánku. V posledním utkání, které před televizí absolvoval, sledoval výhru Italů nad Irskem.

Čínský lokální tisk uvedl, že mladík byl členem univerzitního fotbalového týmu a těšil se dobrému zdraví. Byl prý velkým příznivcem týmů Francie a Anglie.

Jeden z jeho přátel deníku přiznal, že zesnulý fotbalový příznivec během utkání Irska a Itálie nevypadal příliš dobře a zdálo se, že každou chvíli usne. "Myslel jsem si, že je po fotbalovém maratonu jen unavený," uvedl.

Liu Zhiling, lékař z místní pohotovosti, potvrdil, že Jiang vždy patřil ke zdravým sportovcům. "Když ale člověk pravidelně zůstává vzhůru celou noc a vůbec nespí, oslabuje si tak imunitní systém. Když si pak dá pár piv, může ho to stát i život," uvedl Zhiling a dodal, že nahrazovat dlouhodobě pitnou vodu alkoholem opravdu není dobrý nápad.

Zesnulý fanoušek fotbalu pocházel z provincie Chu-nan v Číně

Zesnulý fanoušek fotbalu pocházel z provincie Chu-nan v Číně


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video