Diskuze

ANALÝZA: Velký skok vzad? Jak vůdce Si Ťin-pching napravuje společnost

V Číně se teď hodně hovoří o „druhé kulturní revoluci“, nebo také ironičtěji o „velkém skoku vzad“. Jsou to skryté narážky na katastrofální kampaně, které v zemi kdysi rozpoutal velký kormidelník Mao Ce-tung.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když vládne člověk nad člověkem, vládne vždy k jeho škodě.

2 0
možnosti

:-D Regulační orgány samozřejmě každý krok ospravedlňují touhou po lepší a sociálně spravedlivější společnosti. “ No prostě Brusel jako vyšitý, pouze v opačném gardu. V Číně bojují proti zženštilosti a v EU proti toxickému machismu. V Číně propagují mužnost, v EU ufňukané homosexuály.

1 2
možnosti

Az v Cine zacnou mluvit o Green Dealu, tak to teprve bude zle. Zatim je to cajicek. Mozna zvysi dane bohatym tak, aby se trochu priblizili urovni dani v USA a zavedou nejake socialni a ekologicke standardy.

1 1
možnosti

Držme súdruhovi Si palce, nech sa mu dielo podarí. Pretože ak áno, tak sa Čína nikdy nestane skutočným svetovým lídrom. Tak ako Teng uvoľnil energiu obrovského pracovitého národa, tak sa ju súčasný vrchný aparátčik snaží zase spútať. A to ako z histórie rôznych diktatúr dobre vieme, vedie k stagnácii a úpadku. Takže snaženie strýčka Si je pre nás tá najlepšia správa.

3 0
možnosti

Už to vypadalo, že Čína celý svět v dohledné době ekonomicky porazí. Naštěstí to díky soudruhovi regulátorovi nebude tak horké. Jednou se to patrně stane, Čína na to potenciál má, ale všemocné centrální regulace vše zbrzdí.

2 0
možnosti