Útok na čínskou školku má tři oběti, pachatele hledá policie

  • 13
Tři mrtvé a šest zraněných si vyžádal středeční útok ve školce v čínské provincii Ťiang-su. Podle agentury AFP byl útočník ozbrojen nožem, na sobě měl čepici a roušku. Podezřelý je zatím na útěku, policii se nepodařilo ho dopadnout.

K útoku došlo v soukromé školce v okrese Anfu. Policie na čínské sociální síti Weibo informovala, že se útočník do školky vloupal okolo desáté hodiny místního času. V příspěvku dále dodává, že se usilovně snaží pachatele dopadnout.

Policie potvrdila jméno podezřelého, je jím podle ní osmačtyřicetiletý Liou Mou-chuej. Bližší informace o obětech zatím nezveřejnila.

Na sociálních médiích se šíří zatím nepotvrzená videa z místa útoku spolu s fotografiemi podezřelého.

Masové útoky jsou v Číně ojedinělé, v celé zemi platí přísná pravidla držení střelných zbraní. Podle agentury Reuters však země zaznamenala nárůst útoků nožem či jinou bodnou zbraní. Pachatelé se tím prý chtějí pomstít společnosti.

V dubnu 2021 napadl útočník školku v oblasti Kuang-si, zabil dvě děti a dalších šestnáct zranil. V červnu letošního roku útočník zranil čtyři lidi v šanghajské nemocnici.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video