VIDEO: V čínském cirkusu unikli lvi z klece, vběhli mezi diváky

  • 12
Dva lvi utekli z klece během cirkusového představení ve městě Luo-jang v čínské provincii Che-nan. Situace se obešla bez zranění, chovatelé lvy včas odchytili. Místní úřady případ vyšetřují, provozovateli cirkusu pozastavily činnost.

Záznam zveřejněný v neděli na sociálních sítích vyvolal mezi obyvateli provincie Che-nan pozdvižení, uvedl čínský server Global Times. Podle svědků nebyly dveře klece řádně zajištěny, jednomu ze lvů se tak podařilo uniknout.

VIDEO: V čínském cirkuse lev a tygr při tréninku brutálně napadli koně

Situace vyvolala paniku v hledišti, vyděšení návštěvníci cirkusu rychle utíkali ven. Také jednomu ze lvů se ale podařilo vyběhnout mimo stan. Místní policie později uvedla, že se zvířata podařilo odchytit. Zveřejněné záběry ukazují pracovníky cirkusu, jak odnášejí jednu z šelem v kleci.

Místní úřady v prohlášení na sociální síti Weibo uvedly, že cirkusu nařídily pozastavení činnosti za účelem nápravy a případ dál vyšetřují.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video