ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Český senior vyššího věku si natáčel děti na pláži v Chorvatsku. Místní ho zadrželi

  • 18
Kvůli podezření z natáčení cizích dětí na pláži byl v Chorvatsku zadržen jednaosmdesátiletý Čech. Muže zadrželi místní lidé a následně ho předali policistům. Informovala o tom dnes chorvatská policie. České ministerstvo zahraničí uvedlo, že o případu ví, podrobnosti však nesdělilo.

Incident se odehrál na pláži ve městě Crikvenica jižně od Rijeky. Podle policie je Čech kvůli fotografování a natáčení podezřelý ze spáchání trestného činu narušení soukromí dítěte. Byl umístěn do cely předběžného zadržení.

„Mobil, který používal ke spáchání trestného činu, mu byl zabaven. Policisté v tomto případě postupovali na základě oznámení občanů, kteří zpozorovali podezřele se chovajícího člověka a zadrželi ho do příjezdu policie,“ uvádí se v policejním prohlášení.

Školník na táboře fotil a osahával spící dívky, čeká ho vězení a kastrace

„Naše ambasáda v Chorvatsku o zadržení českého občana ví, je v kontaktu s tamním ministerstvem vnitra. Prozatím nebudeme detaily případu komentovat,“ sdělil mluvčí českého ministerstva zahraničí Daniel Drake.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video