Některé americké školy se snaží zabránit přítomnosti zbraní detektory kovů. Ilustrační snímek

Některé americké školy se snaží zabránit přítomnosti zbraní detektory kovů. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Chlapeček z Texasu přinesl do mateřské školky zbraň, zranila tři děti

  • 13
Šestiletý kluk přišel do školky v americkém Houstonu s nabitou zbraní. V jídelně mu vypadla a přitom z ní vyšla rána. Výstřel poranil na nohou jeho samotného a ještě jednoho chlapce a dívku. Zranění ale nejsou vážná.

Úřady teď řeší, jak se tak malý chlapec k pistoli dostal. "Je zločin poskytnout zbraň dítěti," řekl CNN mluvčí oblastního školského odboru Jason Spencer.

Televize připomněla, že v letech 2006 - 2007 (novější statistiky zatím nejsou k dispozici) školy napříč Spojenými státy potrestaly nebo vyloučily 2 700 studentů a žáků právě za to, že do školy přišli se zbraněmi.

"Zhruba patnáct procent z nich byli žáci základní školy," přiblížil William Modzeleski z amerického ministerstva školství s tím, že některé školy se přítomnosti zbraní snaží zabránit různými detektory.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video