Česká turistka se zřítila z 80 metrů přes skalní práh v Malé Studené dolině ve Vysokých Tatrách. (3. března 2024) | foto: Horská záchranná služba

Češka se zřítila ze skály v Tatrách. S možným poraněním páteře leží v nemocnici

  • 22
V neděli se zřítila česká turistka z 80 metrů přes skalní práh v Malé Studené dolině ve Vysokých Tatrách. Na svých internetových stránkách o tom informovala slovenská horská služba.

Dopoledne náhodní svědci informovali záchranáře, že se žena zřítila v oblasti Jazerní steny. Na místo vyrazil i vrtulník z Popradu. Sedmačtyřicetiletou ženu s podezřením na úraz páteře a další zranění záchranáři dopravili na místo, kde ji bylo možné vyzvednout leteckou technikou.

Pomocí palubního jeřábu ji posádka vrtulníku evakuovala z horské doliny a během mezipřistání ve Starém Smokovci ji přeložila na palubu helikoptéry. Ta s ní odletěla do popradské nemocnice.

Ve Vysokých Tatrách zemřel český turista, zřítil se z výšky 200 metrů

Ve Vysokých Tatrách je ve vyšších polohách po ochlazení silně zledovatělý terén. Do hor by se měli proto vydávat jen zkušení turisté s potřebným vybavením, jako jsou mačky a cepín, připomíná horská služba.

Malá studená dolina

Malá studená dolina

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video