Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Černohorská policie dopadla údajného člena gangu Růžových panterů

  • 0
Černohohorská policie prohlásila, že v jejích spárech uvázl údajný člen mezinárodního gangu zlodějů šperků. Ti jsou známí jako Růžoví panteři. Gang pojmenovaný podle známého filmu nakradl klenoty za téměř 3 miliardy korun.

Srba Igora Jociče zadrželi policisté, když se snažil překonat hranici ze Srbska do Černé Hory. Neuvedli ale, z čeho Jociče podezírají.

Interpol předpokládá, že gang pochází z balkánských zemí, a jeho členy podezírá ze série vloupání, při kterých si přišli na 120 milionů eur (přes 2,9 miliardy korun).

Lupiči podle Interpolu v posledních deseti letech kradli šperky a hodinky v Evropě, Asii i Perském zálivu. Policie už v souvislosti s krádežemi zatkla 25 lidí a dalších 400 vyšetřovala.

Gang Růžových panterů získal svůj název podle filmu Růžový panter z roku 1963, v němž Peter Sellers hraje inspektora Clouseaua.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Euro

Video