(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: PČR

Čech byl za pašování drog odsouzen na tři roky do německého vězení

  • 7
Na tři roky a dva měsíce do vězení půjde 42letý Čech za to, že v Německu pašoval drogy. V úterý o tom rozhodl soud v západoněmeckém Siegburgu, informoval server listu Kölner Stadt-Anzeiger.

Muže odhalila policie na konci května při kontrole na dálničním odpočívadle Siegburg v Severním Porýní-Vestfálsku, když v jeho autě našla téměř devět kilo drog v hodnotě asi 35 000 eur (téměř 900 000 korun).

Čechovi, který už byl ve své domovině dříve trestán, hrozil u soudu výrazně vyšší trest, nakonec mu ale pomohlo to, že se přiznal, i fakt, že se vyšetřovatelům nepodařilo prokázat, že by drogy do Německa přes hranici s Nizozemskem skutečně převezl on. Muž totiž tvrdil, že tak učinili jeho komplicové. On sám měl prý za cestu, jejímž cílem bylo Česko, slíbenou odměnu 500 eur (12 840 korun).


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video