Americký prezident Bush čte rád. Ilustrační foto | foto: Reuters

Bush o Vánocích studoval dějiny armády

  • 82
Americký prezident George Bush je vášnivým čtenářem historických knih. Odhalil to mluvčí Bílého domu, když prozradil seznam knih, které měl Bush na přečtení během vánočních svátků. V době války proti terorismu nechyběly ani dějiny armády.

Podle mluvčího prezident četl knihu o bývalém americkém prezidentovi Theodoru Rooseveltovi. Další kniha, kterou měl rozečtenou, mapovala historii americké armády.

"Prezident čte spoustu knih, hodně dává na doporučení," řekl mluvčí Trent Duffy. Podle mluvčího by však nebylo rozumné snažit se nějak "dešifrovat" seznam Bushovy oblíbené četby.

Duffy s novináři promlouval na prezidentově ranči v texaském Crawfordu. Manželé Bushovi tu letos tráví konec roku.

Kniha byla i mezi dárky, které letos Bush dostal od manželky Laury. Dalšími dárky od Laury bylo oblečení a cyklistické vybavení. Prezident prý naopak ženě daroval šperky a DVD přehrávač.

Už v dubnu se dostal do médií seznam písniček, které měl Bush ve svém přehrávači, a ukázalo se, že prezidentovi v hudbě nejvíc "chutná" country a klasický rock.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video