Jean Charles de Menezes (druhý zprava, snímek z TV) - Brazilec Jean Charles de Menzales zastřelený policii v londýnském metru (druhý zprava). Snímek z TV vysílání. | foto: ČTK

Britská policie chce vyplatit smrt elektrikáře

  • 8
Až milion dolarů by mohla britská policie zaplatit rodině brazilského elektrikáře. Toho policisté omylem zastřelili předminulý pátek v souvislosti s vyšetřováním teroristických útoků ze 21. července. Informuje o tom deník Daily Mail s odvoláním na právní experty.

List cituje nejmenovaného představitele Scotland Yardu, který sdělil, že odškodné bude patrně "podstatné". Jean Charles de Menezes byl policisty mylně považován za nebezpečného teroristu, který se podílel na útocích v Londýně. - více zde

Tajní policisté prchajícího muže pronásledovali a poté, co upadl, ho policisté zasáhli sedmkrát do hlavy a jednou do ramene. Později Scotland Yard přiznal, že Brazilec neměl s teroristy nic společného.

Muž byl v pátek pohřben ve svém rodném městě Gonzaga na jihovýchodě Brazílie.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video