Diskuze

Mayová žádá o odklad brexitu do 30. června. Zapomeňte, vzkázal Juncker

Britská premiérka Theresa Mayová ve středu požádala dopisem šéfa Evropské rady Donalda Tuska o odklad brexitu do 30. června. Oznámila, že parlamentu znovu předloží ke schválení již dvakrát odmítnutou dohodu o brexitu. Evropská komise ale s jejím požadavkem nesouhlasí, jako nejzazší termín označuje 23. května, ještě před volbami do europarlamentu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Petr Varga 20/3 v 19:22

X"b) Se zrušením Brexitu by na straně EU musely souhlasit všechny státy."X

NENI PRAVDA!

Vystupujici clen EU musi ziskat souhlas ostatnich clenskych statu pokud chce prodlouzeni vystupni lhuty nebo v pripade, ze clen uz z EU vystoupil a chtel by se nekdy v budoucnu znovu vratit= NOVE clenstvi.

DOKUD je UK clenem EU, muze samo odvolat sve rozhodnuti a stahnout clanek 50. Vyslo by z toho s hodne poskozenou reputaci a hospodarskou skodou za 2 roky jalovych tahanic, ale jako dosud PLATNY clen EU na to ma pravo a nemusi se ostatnich ptat o dovoleni. Poukazali na BBC ve vyctu moznych alternativ.

-

X"c) Junckers a spol. musí všem členům EU dokázat, jak špatné je vůbec uvažovat, neřku-li realizovat, odchod z EU. A pozice silné části EU je nyní tato: odcházející "musí být řádně potrestán". Jako varování pro ostatníX

NESMYSL sireny neuvazujicimi a zaslepenymi euroskeptiky!!

EU se ukazala vstricna vuci uzavreni dohody protoze Brexit bez dohody by poskodil nejen UK, ale i EU.

Uloha Junckerse a spol v jednanich je v PRVNI rade ochranit hospodarske a politicke zajmy 27 clenu EU! Konspirace o nejakem "potrestani" UK a varovani ostatnim, jak malujii nemyslici euroskeptici, je blbost. Ochrana zajmu vsech 27 statu je prioritou protoze kdyby vyhody pro odchazejici UK prevazily vyhody pro EU, hospodarsky by na to doplatili danovi poplatnici 27 statu, vcetne Vargy sameho!!

3 1
možnosti
LS

L92a22c52i 63S37u96s16t20e32k

20. 3. 2019 22:03

R^EU

Tereza v patetickem projevu rozehrala BLAME GAME s poslanci parlamentu;-D

pokud napotreti jeji deal neprojde UK do 72hod opusti EU bez dohody

nebo odvola brexit

nebo odstoupi sama...

nebo vypise 2. referendum , nebo predcasne volby ??;-D

0 0
možnosti
JK

S paní Mayovou již není možné vážně jednat. Ani v britském parlamentu, ani v EU.

1 0
možnosti
KV

K81a65r25e90l 12V11á79l30e28k

20. 3. 2019 19:18

Mamminko, měla jsi pravdu, ta má svatba bylaz mé strany unáhlená, neměla jsem si jej brát.U rozvodu to bude moc těžké. O manželství jesm měla idealistické představy, bohužel život ja krutý boj.

0 0
možnosti
JB

J19a60n 28B97l92a97n26a

20. 3. 2019 19:07

BREXIT nebude, nemá logiku a je to zhovadilost.

0 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
JR

To množství proevropských příspěvků vysmívajících se brexitu v této diskuzi asi nebude náhoda.

Je před eurovolbami a eurosoudruzi nesmí nic ponechat náhodě. S veřejným míněním je nutno pracovat dnem i nocí.

2 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 1
možnosti
MS

pane Petře, mluvíte mi z duše.

0 0
možnosti
RK

No na druhou stranu je fakt, že hlavní náplň EU je eliminovat nežádoucí výkyvy v Evropě, aby nevedly k něčemu mnohem horšímu. Britové prostě zblbli a úkolem EU by mělo být mít s nimi trpělivost, snažit se je vrátit do reality a prostě počkat, až je to přejde a zase dostanou rozum. Otázku je, jestli je ta britská šílenost jen kratkodobý výkyv nebo dlouhodobý stav a v případě krátkodobého jak ho vyléčit. Jestli mít trpělivost s jejími vrtochy, i když jim za to možná poděkuje až další generace, nebo je prostě pustit, ať si skočí ze střechy a doufat, že je zlomená noha, žebro a otřes mozku poučí. A v neposlední řadě dnes zblbla spousta států, každý svým způsobem. Anglie, Maďarsko, Polsko, již trochu vyléčené Řecko, Itálie. Léčit všechny neduhy je dnes je docela vyčerpávající, obzvlášť v té dnešní módě, že se nejedná o nebezpečné výkyvy, ale vlastně o práva se takhle chovat a jakékoliv zásahy jsou vydávány jako nepřiměřené zásahy do jejich práv.

0 0
možnosti
KK

Já už bych to neprotahoval, Mayová je očividně odhodlaná skočit z útesu, tak ať skáče 29.brezna A jestli si to na poslední chvíli rozmyslí, vždycky může Brexit zrušit úplně i bez souhlasu EU

3 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
AB

A23d74a16m 92B76í21l94e46k

20. 3. 2019 16:51

neumím si představit větší ponížení než se nechat sekýrovat tímto tvorem...:-/

3 0
možnosti