Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Při referendu o brexitu hrálo největší roli vzdělání, ukázala studie

Pokud by více Britů mělo vyšší vzdělání, loňské referendum o Evropské unii by vyznělo ve prospěch setrvání země v evropském bloku, tvrdí vědci z Leicesterské univerzity. Podle jejich studie by pro odmítnutí brexitu stačilo jen o tři procenta více vysokoškolsky vzdělaných voličů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Souhlasím. Vzdělání na humanitních školách jistě pozitivně koreluje s podporou EU.

0 0
možnosti
JR

Z toho vyplývá,že většina Britů jsou nevzdělaní blbci.

1 0
možnosti
TZ

Spíš než mezi "vrstvami" učněm a vysokoškolákem bych dnes hledal rozdíly mezi "sloupy" - někdo kdo psal diplomku o řízení jakosti v CNC obrábění nebude mít názor a nadhled někoho, kdo vyplodil diplonku na téma "genderové stereotipy ve večerníčku".

Zrovna tak je dnes větší rozdíl mezi sloupy produktivních (od zaměstnanců, živnostníků po podnikatele) a hodnoty likvidujících (od roma na dávkách,přes neziskovkáře, pana Drahoše rozdělujícího granty až po Babiše na dotacích).

Navíc došlo v posledních letech k šílené deflaci vysokoškolského vzdělání - diplom dnes dostane víc lidí aniž by víc umělo.

2 0
možnosti
VJ

Ani já nejsem příznivcem referend. Nevztahoval bych to k dosaženému vzdělání. To rozhodování tak úplně neovlivní. Ale důležité je věcné obeznámení s řešenou problematikou, a to mívá opravdu jen minimum zúčastněných. Ostatní jen tuší a tudíž jsou snadno manipulovatelní různými demagogy, sociology, politology a jinými pseudology. A podle toho to pak dopadne ..!

2 1
možnosti
PK

P96a62v17e97l 83K23ř13í68ž

10. 8. 2017 14:41

Referendum je nejdemokratičtější způsob rozhodování. Připadá mi naivní představa, že někdo třetí umí o vašem zájmu rozhodnout lépe než vy. Výmluva na obeznámení s řešenou problematikou je zcela mimo. Všichni s volebním právem žijeme v této realitě a kdo jiný je lépe seznámen s našimi životy?

2 3
možnosti
LG

To je přece známá věc, že největší problém současné demokracie je nekvalifikovanost rozhodování až poloviny voličů, protože jim chybí dostatečná inteligence.

Raketové a snadné šíření informací (a s nimi populismu a bludů) je v obrovském nepoměru k rozvoji vzdělání společnosti. To celou situaci ještě zhoršuje.

3 1
možnosti
PL

P39e76t92r 70L82u64k20á13š

10. 8. 2017 11:10

A proto se desim zeby v CR melo byt nejake referendum nebo tak....dyt lidi sou stado co pujdou za tim kdo nejvic a nejlibezneji pro ne rve...coz je des.

1 0
možnosti
JP

nejhorsi ze vsech humanitnich oboru je historie. Tu je podle misti radoby elity treba zapomenout, technicke obory jsou totiz kvalitnejsi a lepsi pro zivot.

(j) elita ad absurdum, na internetu maji velky ramena, v zivote myslim s timto pristupem moc nedokazali...

0 2
možnosti
PK

P26a72v60e67l 82K19u35n34c

10. 8. 2017 9:43

Zkrátka odhlasovali hloupost, a když se probudili, zjistili, že nejde jednoduše vrátit.

2 1
možnosti

No ovšem, krásná manipulace. Až na to, že hlasování bylo tajné, takže jde jen o odhad nějakých politicky jistě neutrálních sociologů.

1 3
možnosti
RS

R86u58d45a 44S82l79a98v16í57k

10. 8. 2017 10:39

Výsledky hlasování nejsou tajné.

1 1
možnosti
JP

3. část

15. Celé široké frontě svých odpůrců se EUrovůdci snaží buď odebírat, nebo alespoň ztěžovat možnost svobodného vyjadřování jen proto, že mají jiný názor než oni. Lživě nálepkují své oponenty jako „pravicové extremisty, rasisty, xenofoby, naprosto v rozporu s významem těchto pojmů.

16. Německo musí za každou cenu zajistit pokračování EUROzony, protože má v současné době pohledávky vůči ostatním státům cca 800 miliard €. Rozpadm € by utrpělo výrazné ztráty:

https://www.querschuesse.de/target2-salden/

17. Ničení životního postředí důsledkem hloupých nařízení, např. nedořešená likvidace rozbitých „úsporných“ žárovek otravuje naše zdraví (zejména mozek dětí), protože se do životního prostředí dostává jedovatá rtuť, která je v každé "úsporné žárovce". .Děkuji za doplnění, které mi rozšíří moje „zpátečnické názory“.

V Německu už vládne diktátorka, která připravuje daleko větší pohromu pro celou Evropu, než jakýkoli Němec v historii. Pokrok je pokrok.... Dnes už nepotřebuje hnědé nebo černé košile s pendreky, ale stačí "neziskovky", "aktivisté" a "dotace". Je to diktatura vyššího levelu.

Je to výsměch skutečným demokratům, když se ti, kteří demokracii pohřbili tím, že bez jakýchkoli referend schválili Lisabonskou smlouvu , což je přejmenovaná EUroústava, kterou ve všech referendech, které EUrovůdci připustili, lidé odmítnuli.

4 1
možnosti
JP

2. část:

9. Úpadek školství a vědomostí absolventů „závazkem EU“, že do r. 2020 bude mít 40% obyvatelstva EU vysokoškolské vzdělání (každá toaletářka bude mít VŠ).

10. Náhradu demokracie diktaturou (Nedemokratickým vnucením nové, tzv. Lisabonské smlouvy všem členským státům si EUrovůdci pojistili vládu nad Evropskou unií. Lisabonská smlouva totiž v naprosté tichosti zbavila členské státy dosavadního práva veta. Europarlament je asi jediný parlament na světě, který nemůže navrhovat zákony, ale pouze „odmávne“ návrhy, které mu předloží Evropská Komise (ČR zastupuje v komisi Jourová).

11. Pod rouškou sjednocování evropského zákonodárství začali EUrovůdci ovlivňovat školství národů členských zemí podle svých představ. Jejich cílem se stalo potlačování národní identity dorůstajících generací a vytváření jakéhosi „nového člověka“ bez národních tradic, bez dějin, bez jakéhokoli povědomí o kulturních kořenech. Člověka, který je záměrně vzdělán jen tak, aby byl schopen bez velkého odmlouvání pouze otrocky pracovat, oddaně poslouchat příkazy vrchnosti a nakonec bez váhání položit život za svého nového pána.

12. EUrovůdci bagatelizují rozsah hrozby stále sílícího terorismu. Jsou zodpovědni za dosavadní tisíce zavražděných a zmrzačených evropských civilistů muslimskými teroristy.

13. Masový příliv nezaměstnatelných imigrantů přetěžuje sociální a zdravotní systémy, které nebudou schopny zabezpečit plnění pro ty, kteří na jejich funkci celoživotně povinně platili.

14. Pokus o vytvoření lehce ovladatelné masy polovzdělaných budoucích „kávových“ míšenců, kteří by měli podle zvrhlé Coudenhove-Kalergiho představy v Evropě v budoucnu převládat.

pokračuje

2 1
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....