Diskuze

Britští poslanci odmítli brexit bez dohody, chtějí úpravu irské pojistky

Britští poslanci v úterý umožnili premiérce Therese Mayové pokusit se přesvědčit EU, aby přijala úpravu takzvané irské pojistky bezpodmínečně zajišťující po brexitu otevřené hranice mezi Severním Irskem a Irskou republikou. S tím přijali i právně nezávazný návrh zabraňující britský odchod z EU bez dohody. Brusel ale obratem odpověděl, že vyjednávat znovu nebude.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I Nissan nyni z VB stahuje vyrobu a investice do Japonska, v Sunderland (VB) zamestnava 7000 lidi.

0 0
možnosti

Brusel má skvělou možnost podstatně pomoci Britům k opakování referenda, když zůstane neústupný.

0 0
možnosti

Arogantni Britove si casto vydupali vyjimky, a mysli si, ze jim Brusel i nyni ustoupi.

Jenomze Brusel ustoupit nemuze, jinak by stejne vyhody pozadovali i dalsi evropske ne-EU zeme (Svycarsko, Norsko...).

0 0
možnosti

Táto Britská šaškáreň mala nastať pred podpisom dohody 27 premiérov EU.

Teraz po súhlase britskej strany s dohodou a podpisu premiérov EU 2 mesiace pred Brexitom, sú Briti na smiech nielen EU, ktorá neustále tvrdí, že dohodu otvárať už nebude, ale Briti sú už na smiech aj celému svetu.

1 0
možnosti

Podle mě se situace zkomplikovala pro EU. Má-li Mayová konkrétní návrhy, jak dohodu upravit, bude ji muset EU vyslechnout a situaci řešit a dokonce asi i nějaké ústupky udělat. Jaké, to netuším, protože není nějak známo, s čím konkrétně Mayová přijde. Kdyby totiž Británie odešla bez dohody, tvrdá hranice mezi Irsky bude muset vzniknout. V tuto chvíli je černý Petříček v rukách EU, protože vina za tvrdý Brexit a všechny důsledky z toho plynoucí padne na ni. Takže si Británie ty rozinky nakonec vyzobe. Ač poleze Mayová do Bruselu po kolínkách, moc ji ta kolena bolet nebudou.

0 0
možnosti

ale EU přece jasně tu irskou výjimku odmítla, právě proto, že Británie nepřišla s žádným kompromisem, jen s požadavky výhodnými jen pro ni.

0 0
možnosti

v této fázi mi přijde zábavné sledovat bezradnost Britů vs. neústupnost EU.

leave means leave.

0 0
možnosti

R89u70d14a 57S74l11a32v47í23k

30. 1. 2019 10:12

Brexit s dohodou nechtějí, Brexit bez dohody taky ne. Tak co teda chtějí?

0 0
možnosti

Brexit s lepší dohodou .. To je přece jasné.

0 0
možnosti

R36o29m52a89n 67O13p88e30t

30. 1. 2019 8:57

já se fakt nestačím divit kolik lidí tady hájí EU a nepřeje britům dostat se z této novodobé totality, socializmu a byrokracie, která už ztratila, a možná ji ani nikdy neměla - schopnost sebereflexe, aby se mohla vhodně a účelně reformovat. Uvědomte si, že to hlavní co EU nabízí, tedy volný pohyb osob a volný obchod, nepotřebuje tak přebujelou správu nebo dokonce parlament, nařízení, směrnice, regulace... atd atd. Na to stačí obyčejná dohoda mezi státy. Rv

0 6
možnosti

Nestačí, bez jednotných pravidel a jednoho orgánů který to dozoruje to nikdy nebude fungovat

1 0
možnosti

Chtějí opustit unii, ale nemít hranice. To prostě nejde. Britové mají i při svém členství dost ústupků a nyní by si chtěli diktovat další podmínky. Jejich očekávání jsou nerealistická. Musí jim to konečně dojít.

3 0
možnosti
Foto

Si pustím 29. března nějaké anglické rádio. Schválně, budou kuchař, brečet nebo jako vždycky, tj. Po anglické. Určitě to bude zajímavé.

0 0
možnosti