Ryba jazyk obecný se muži stala osudnou.

Ryba jazyk obecný se muži stala osudnou. | foto: Profimedia.cz

Brazilec chtěl udržet rybu v zubech, ale vyklouzla mu a on se udusil

  • 11
Brazilský rybář se s kamarády vsadil, že minutu udrží chycenou rybu mezi zuby. Ta však vyklouzla a zamířila do jeho útrob. Jenže uvázla tak nešťastně, že se muž začal dusit. Nešťastník ještě stihl nasednout do auta a dojet do nemocnice, ale tam zkolaboval a zemřel.

Nešťastná událost se stala v neděli na pláži Icapui v severovýchodním státě Ceara, nyní o tom informovala místní policie.

Muž chytil malou rybu z řádu platýsů, která se nazývá jazyk obecný. Poté se s kamarády údajně vsadil, že dokáže rybku udržet v čelistech po dobu jedné minuty. Ale než se stačil zakousnout, platýsovec mu vyklouzl a zajel přímo do krku. Ryba se navíc zaklínila rybáři v průdušnici.

Přestože nemohl dýchat, stačil ještě nasednout do auta a dojet dva kilometry k nejbližší nemocnici. Tam však zkolaboval a zemřel dřív, než mu lékaři stačili přiběhnout na pomoc.

Policejní šéf Carlos Alberto uvedl, že lékaři rybu sice vyňali, ale už bylo příliš pozdě na záchranu. "Bylo to hloupé, ale nezasloužil si zemřít," řekl listu The Telegraph.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video