Diskuze

Johnson oznámil rezignaci. Premiérem zůstane do zvolení nového lídra strany

Britský premiér Boris Johnson oznámil, že rezignuje na post lídra Konzervativní strany. Premiérem zůstane, dokud nebude vybrán její nový vůdce. Touha po změně uvnitř konzervativců je podle něho jasná. Johnson uvedl, že nicméně byla jeho povinnost o setrvání ve funkci bojovat. Slíbil také Ukrajině, že Británie ji bude dále podporovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Mne byla Mayova celkem sympaticka. Uz tehdy mi vadilo, ze rozumnou statnici vystridal tenhle prolhany skret. Svuj uspech zalozil pouze na lzich a falesnych slibech a jeste potopil politicku, ktera mela myslim nakroceno k velke budoucnosti ;-O Rv

0 0
možnosti
VM

Držel se funkce jak Rakušan

0 0
možnosti

Charizmatický populista kterému nedělalo problém lhát v kampani. Jenže on byl úspěšný jen v té kampani. Na vládnutí nebyl připravený.

0 0
možnosti
JH

Při kampaní je populista každý politik, bez výjimky a lže naprosto každý!

0 0
možnosti
MB

Mel jsem k nemu dost vyhrad. Predevsim v tom, ze sehral svou roli v oddeleni Britanie od EU. S jeho postojem k Ruske okupaci Ukrajiny, ale ukazal ze to s odsrrizenim Britani od Evropy nebylo tak vazne. Z jeho odchodu ma samozrejme nejvetsi radost Putin a ti co jsou ochotni obetovat Ukrajinu. Jsem zvedav kdo ho nahradi. Pokud se stalo to co si myslim, tak to bude nekdo, kdo bude k Putinovi o dost tolerantnejsi. Kez bych se mylil.

2 2
možnosti
JF

Myslím, že ten postoj BJ nebyl jen jeho samotný. Jemu se to hodilo, že bylo jiné silné téma, které rezonovalo společností a on vlastně následoval většinový názor Britů a působil jako lídr, proto nepředpokládám, že by se teď něco změnilo v podobě podpory Velké Británie směrem k Ukrajině, která čelí ruské agresi. Nebylo to jen o BJ. Ale je to paradox: Borise Johnsona dohnaly jeho hříchy zrovna, když se zachoval správně. Mimochodem je velký rozdíl mezi vnímáním toho, co se děje na Ukrajině mezi různými státy Evropy. Třeba ve Francii je to pro "obyčejné" Francouze daleko méně závažné, než pro nás s naší historickou zkušeností. Je zvláštní, že Britové okupaci nezažili ani za druhé světové a ani po ní, ale jsou v tomto daleko víc empatičtí než mnozí jiní. Pro Francii a třeba jižní státy EU je východ Evropy velmi vzdálený, víc než země které se nachází v oblastech jejich bývalých kolonii apod.

1 0
možnosti
JH

Ze zadku Zelenského nedohlédl k problémům vlastní země. Je to Šašo.

0 6
možnosti
MK

Fandil jsem mu, ale je to skutečně šašek. Pokrytecký.

4 5
možnosti
JK

J30a80n 19K21r24e27n37e16k

7. 7. 2022 17:53

A víš o čem píšeš? Jeden z mála politikú na evropském kontinentě s koulema.  BorisR^

3 2
možnosti
RK

Dotáhnul brexit, ale teď ať táhne. Britská klasika. Jsem zvědavej, kdo tam přijde nyní.

2 0
možnosti
JJ

Já bych to popsal trochu jinak, k Brexitu se prolhal.

0 2
možnosti
JS

Johnson není konzervativec, ale populista a politická korouhvička. Kam vítr, tam plášť. Pozitivní je u něho tvrdý postoj proti Rusku a podpora Ukrajině a na evropské poměry celkem rozumné řešení pandemie covidu. Jinak jede globalistickou socialistickou politiku. Pořád je mnohem lepší premiér než slabá Mayová nebo neostalinista Corbyn.

Británie si ale zaslouží někoho schopnějšího a důstojnějšího.

3 0
možnosti