Zdravotník měří teplotu lidem překračujícím turecko-syrský hraniční přechod Bab el-Salam. (14. března 2020) | foto: Reuters

Viru se bojí i teroristé na Blízkém východě. Sedí doma a neútočí

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Většinou hranice Gazy zavíraly okolní státy, tedy Izrael i Egypt, kvůli bezpečnosti. Teď je zavřela Gaza. A zřejmě to platí i pro tunely pod hranicí s Egyptem, kudy se z egyptské Sinaje pašovaly zbraně a přebíhali tudy teroristé z Islámského státu. Gaza včera ohlásila dva první případy nákazy, ale Izrael a Egypt jich mají už stovky.

Gaza je přelidněná, její ekonomická situace mizerná, stejně jako nemocnice a infrastruktura, a to navzdory rozsáhlé mezinárodní pomoci. Následky šíření koronaviru tam proto můžou být děsivé. Palestinci, kteří poslední dny přešli hranice do Gazy, mířili do karantény v rychle zbudovaných polních nemocnicích u přechodu Rafáh. Zhruba tři tisíce lidí už mají domácí karanténu. Ještě dříve, než se v Gaze zjistil koronavirus u dvou lidí, kteří byli v Pákistánu, Hamas zavřel školy, školky i univerzity. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video