ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Muže s kovovým řetízkem na krku zasáhl blesk. Rána to byla velká, ukázal záznam

  • 29
Šestadvacetiletého muže zasáhl v sobotu v argentinském městě Villa Mercedes blesk. Mladík se ukrýval před silným deštěm pod stromy v parku se svými přáteli. Když blesk trefil jeho kovový řetěz na krku, svalil se k zemi a zbytek mužů se rozprchl pryč. Muž skončil s popáleninami na jednotce intenzivní péče, jeho zdravotní stav se nicméně zlepšuje.

Když se po prvotním šoku zděšení společníci vrátili, rychle přivolali sanitku, která muže odvezla do nemocnice Veronica Bailone. Zraněný skončil na jednotce intenzivní péče s popáleninami na pětině těla, zejména na břiše a stehnech. Jeho stav se však brzy zlepšil a nyní je Jonathan Beron na normálním oddělení, píše server Mirror.

SE SALVÓ DEL RAYO ⚡️

Secuencia del momento en el que, un joven de 25 años, recibió el impacto de un rayo el pasado sábado por la madrugada en Villa Mercedes. Por fortuna, el muchacho se encuentra fuera de peligro y recuperándose en un hospital.

7. ledna 2024 v 14:49, příspěvek archivován: 8. ledna 2024 v 15:57

Beronova sestra Andrea Beronová na sociálních sítích uvedla, že zdravotní stav jejího bratra se zlepšuje. Sdílela také fotografii, na které se Jonathan usmívá a zdvihá ruku s palcem nahoru.

Jonathanova druhá sestra Dayana Beronová na stanici místního rozhlasu řekla, že blesk trefil jejího bratra kvůli řetízku, který měl na krku. „Blesk prošel mezi ním a dalším chlapcem, zasáhl ho kvůli kovovému řetízku, který měl na sobě. Projel jím až do levé nohy. Když se jeho přátelé vrátili, aby mu pomohli, mysleli si, že je mrtvý,“ cituje Mirror vyjádření sestry.

Chlapce zasáhl na táboře blesk, přežil hlavně díky dobrovolným hasičům

Ve městě, kde udeřil blesk, ve stejný den varovali před bouřkou a žádali lidi, aby se vyhýbali pobytu na otevřeném prostranství a neskrývali se pod stromy, informoval web deníku Clarín.

Britský Červený kříž v reakci na neštěstí varoval před nebezpečím zásahu bleskem, při němž zemřou každý rok průměrně dva lidé. V doporučení organizace píše, aby lidé zůstali doma, a pokud se ocitnou venku, aby se za žádných okolností neschovávali pod stromy.

„Pokud se během bouřky nacházíte v lese, stůjte co nejdále od vysokých nebo izolovaných stromů, které mohou být velmi pravděpodobně zasaženy bleskem. Vyhněte se úkrytům v jeskyních, pod útesy nebo na místech jako jsou autobusové zastávky či altány. Ty vás neochrání,“ varuje organizace.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video