Blesk zabil na hřišti dva mexické fotbalisty. Ilustrační foto.

Blesk zabil na hřišti dva mexické fotbalisty. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Blesk zabil při fotbalovém zápase v Mexiku dva hráče, šest zranil

  • 3
Dva hráči zahynuli a šest dalších utrpělo popáleniny druhého stupně, když při pátečním fotbalovém zápase v mexickém státě Guerrero uhodil do hřiště blesk. Oznámila to dnes agentura AP.

Do zápasu proti sobě nastoupili hasiči proti zaměstnancům civilní ochrany, přestože v oblasti byly hlášeny bouřky, uvedla místní policie.

Blesk zabil po jednom hráči z každého týmu, šest zraněných je hospitalizováno. Jejich stav není znám.

Podobné neštěstí se stalo před měsícem v Kambodži. Tři mladé fotbalisty při zápase zabil blesk, trojice dalších skončila s popáleninami v nemocnici. Sportovci se rozhodli sehrát zápas při bouřce provázející pravidelné monzunové období. - o neštěstí v Kambodži čtěte zde

Neštěstí se nevyhnulo ani Česku. Během tréninkového zápasu kostomlatských a bílinských fotbalistů udeřil na začátku července na hřiště blesk a jeden z fotbalistů, devětatřicetiletý Petr. T. z Bíliny na Teplicku, na místě zemřel.

Rozhodčí přitom zápas právě kvůli přicházející bouřce přerušil. Muže blesk zasáhl, když se hráči přesouvali do kabiny. - čtěte Fotbalista zemřel po zásahu bleskem

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video