Els Clottemansová u soudu. Čelí obvinění z vraždy.

Els Clottemansová u soudu. Čelí obvinění z vraždy. | foto: AP

Belgičanka čelí obvinění z vraždy, poškodila padák své sokyni v lásce

  • 11
Belgický soud začal projednávat případ vraždy z lásky. V listopadu 2006 zemřela mladá žena, protože se jí při seskoku neotevřel padák. Poničila jí ho zřejmě bývalá přítelkyně jejího milence. Ta při dnešním projednávání neprojevila žádnou známku lítosti, píše BBC.

Osmatřicetiletá matka dvou dětí Els Van Dorenová zemřela 18. listopadu 2006. Při seskoku z letadla se jí neotevřel ani jeden z padáků, a spadla tak z výšky čtyř tisíc metrů do zahrady ve vesnici Opglabbeek. Hrůzný pád zachytila kamera, kterou měla připevněnou na helmě.

Seskoku se kromě Van Dorenové účastnila i o dvanáct let mladší Els Clottemansová a dva muži. Jednoho z nich Van Dorenová Clottemansové přebrala. A právě to se jí stalo osudné.

Clottemansová totiž své sokyni v lásce přeřezala popruhy padáku, tvrdí obžaloba. Po výskoku skupina vytvořila formaci tak, že se chytila za ruce. Ve výšce tisíc metrů se rozpojili, aby otevřeli padáky. Van Dorenové se to ale nepovedlo.

"Els dělala všechno, aby se zachránila," citovala BBC Luca Deijgerse, pilota letounu, ze kterého čtveřice vyskakovala.

Rozhodla zřejmě společná noc

Policie při vyšetřování pádu zjistila, že popruhy někdo přeřezal. V lednu 2007 pak zatkla Clottemansovou. Kriminalisté také zjistili, že žena své sokyni poslala anonymní dopis a volala jí.

Padák, který Els Clottemansová poničila, aby zabila svou sokyni v lásce.

To vše proto, že ji opustil její přítel. Podle státního zástupce tento muž trávil pátky s Clottemansovou a soboty s Van Dorenovou. První jmenované se přitom "snažil zbavit", uvedla britská média.

Týden před osudným skokem dokonce trojice strávila noc v jednom bytě - Van Dorenová spala společně s mužem v posteli a Clottemansová byla na gauči. Právě během této noci mohla žena padák poškodit, uvedli vyšetřovatelé. Trvalo by jí to prý asi třicet vteřin.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video