(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Dorazili z Barbadosu se silným kašlem, celé letadlo je v britské karanténě

  • 10
Pasažéři i posádka charterového letu společnosti Virgin Atlantic museli ve středu ráno preventivně do karantény na londýnském letišti Gatwick. Mnoha z nich se totiž na palubě během osmihodinové cesty udělalo nevolno. Tři lidé skončili v nemocnici. Na spoji z Barbadosu byli turisté, kteří se předtím účastnili plavby na výletní lodi.

Pasažér Trevor Wilson na Twitteru napsal, že nemoc, která se projevovala „hlavně ošklivým kašlem“ způsobeným „zřejmě infekcí hrudníku“, patrně propukla už na lodi společnosti MSC Preziosa.

Podobně se vyjádřil také mluvčí aerolinek, které podle něj událost vyšetřují. Celkem museli cestující v letadle zůstat přes devadesát minut, uvedl podle britského deníku The Guardian Wilson.

Mluvčí záchranářů uvedl, že zdravotníci po příletu stroje brzy ráno ošetřili asi třicet lidí. Většinu propustili do domácího léčení, kromě trojice hospitalizované kvůli dalším testům.

Mluvčí firmy MSC Preziosa pro BBC uvedl, že „stále zjišťují, co mohlo nemoc způsobit, a čekají na nové informace ze strany zdravotníků na letišti Gatwick“. „Ale víme, že za posledních čtrnáct dní u nás nebyly nahlášeny žádné případy akutní gastroenteritidy,“ dodal.

Snímek, který dal na Twitter jeden z pasažérů Wilson:

06.března 2019 v 07:51, příspěvek archivován: 06.března 2019 v 13:42

Currently been stuck on plane at #gatwick for 90 mins due to sickness on board! Now told we are being taken to a holding centre to be assessed! https://t.co/qXU6GdL75Y

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video