Diskuze

Zajímavá je možnost vybrat si konkrétní vakcínu, řekl Babiš v Srbsku

Premiér Andrej Babiš považuje za zajímavé, že v Srbsku si občané mohou vybrat, kterou vakcínou proti covidu-19 se nechají naočkovat. Řekl to na tiskové konferenci po středečním jednání se srbskou premiérkou Anou Brnabičovou v Bělehradě. V Srbsku se nyní očkuje jak preparáty firem Pfizer a BioNtech, tak ruským Sputnik V a látkou čínské společnosti Sinopharm.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Jestliže mají Srbové rozum, tak do EU nevstoupí. Ale zajímavé je, jak je jim postupně dáváno ta pravdu ohledně vakcín. Být to na EU, tak se sem žádná jiná kromě západních z čistě politických důvodů nedostane.

0 0
možnosti
JV

J72i49ř33í 19V78o11l39f

15. 2. 2021 7:51

němci už očkují u nás , NIC na co se vymluvíte teď ?

0 0
možnosti
RS

Rusko má dosud naočkované asi 1 procento obyvatelstva. Sputniku bylo vyrobeno asi 100x méně dávek než vakciny od Pfizeru... Proč se vůbec řeší nějaký Sputnik?

0 0
možnosti
JR

Vakcína Sputnik ze Srbska by ale mohla být jako Nivea z Polska.:-( ... :-( Když dva dělají totéž, není to totéž.

0 0
možnosti
JF

J18a19n 70F57i43s48c88h28e73r

10. 2. 2021 22:04

Premiér podle konkrečního zpravodajského serveru nechal vypracovat právní analýzu toho, jak v ČR očkovat neschváleným Sputnikem a to nejen bez schválení EMA (EU), ale i bez souhlasu českého úřadu SÚKL. Zjevně ze stejného důvodu. Tyto úřady chtějí po výrobci doložit vše potřebné pro odborné posouzení. Tedy nikoli politické. To je zjevně ten problém. Jinak by se nehledali právní kličky. Ale nutno dodat, že je to zatím ze strany premiéra jen varianta, kterou zvažuje, proto pověřil právníky, aby mu takovou možnost připravili. To ještě neznamená, že k tomu dojde. Za Sputnik bojuje hlavně Prymula. Otázka je, jestli Babiš půjde do toho rizika. Jestli se mu to vyplatí. Lepší by pro něj bylo, kdyby to povolili úředníci a on mohl zodpovědnost hodit na ně.

0 0
možnosti

A nakupovat před schválením vakcíny s tím, že se na schválení počká, by byla velká chyba. O vakcíně Sputnik víme velmi málo. Byla jen zveřejněna studie v časopisu Lancet, ale tu je třeba brát s rezervou. Např. protože v Rusku jsou jiná pravidla pro klinická hodnocení. A mnoho věcí vůbec ta studie neřeší. Těch pochybností je hodně. A hlavně o schválení v EU už požádali další výrobci, kteří mají před Sputnikem náskok, i kdyby Rusko zítra zažádalo o schválení, což se ale asi nestane. A kde je psáno, že Rusko někdy požádá o schválení Sputniku v EU? Vždyť už budou mít vyprodáno! Z jejich strany nebude k tomu důvod. Už teď mají problém, že vakcíny nedokáží vyrobit dost. Prodají nám to a přehodí rizika na nás.

0 0
možnosti
BV

Hlava XXII v podání EMA.

1) Rusko si doposud oficiálně nepožádalo o hodnocení vakciny Sputnik V

2) Rusko si doposud nemohlo oficiálně požádat o hodnocení vakciny Sputnik V, protože než si může oficiálně požádat, musí EMA Rusku povolit, že si může požádat.

To je obsah oficiálního sdělení EMA:

"Výbor pro humánní léčivé přípravky (CHMP) agentury EMA a pandemická pracovní skupina COVID-19 EMA (COVID-ETF) musí nejprve souhlasit, než vývojáři mohou podat žádost o zahájení procesu průběžného hodnocení."

https://www.ema.europa.eu/en/news/clarification-sputnik-v-vaccine-eu-approval-process

0 0
možnosti
KL

K96a81r66e39l 86L82a57n22g15r

10. 2. 2021 19:26

EMA je korupční agentura placená farmaceutickými firmami. Takže když nějaká nebude chtít aby se Sputnik certifikoval tak to tam zablokuje. Je to klasika Money First.

0 1
možnosti
Foto

Luxus, jaky nemaji asi nikde. Nestacim se divit.

0 0
možnosti
PD

Když teď Babiš s Prymulou objíždí Evropu, to je něco jako dřív bývali kočovní komedianti?

2 0
možnosti
JF

J98a29n 73F45i81s84c92h38e88r

10. 2. 2021 22:12

Maďarsko, Srbsko... možná nehledá vakcínu ale azyl. :-/

Žádné pozitivní vzory to teda nejsou. Třeba Srbsko tají statistky, počty objetí atd.

Když se chtěl Babiš učit, měl jet tam, kde to umí - očkování: Izrael, Británie, testování/trasování: např. Korea, Tchaj-wan... jenže samozřejmě ty podmínky jsou jiné a všechno přenést k nám nejde. Ale že tam odletí český premiér, je jen marketing bez skutečných výsledků pro ČR.

0 0
možnosti
PJ

Babiš neřeší podporu pro prodloužení nouzového stavu a jede si zřejmě dělat kšeftík s Prymulou na sputniku. Je vidět jak Andrejku záleží na lidech......jsme Andrejku ukradení, jen když má dotace a kšeftíky.

5 0
možnosti
AS

Ještě že ho máme, vrchního vakcinologa, teď se dozvěděl že v Srbsku fungují berou 4% provize. Bude nutno to probrat s Prymulou a nastavit procesy i u nás. We are the best in Covid

1 0
možnosti