Diskuze

Žralok pokousal potápěči nohy. Je to letos čtvrtý smrtelný úraz v Austrálii

Napadení žralokem nepřežil dvacetiletý potápěč, který se pohyboval na pobřeží australského státu Queensland. Zdravotníci muže už nedokázali zachránit, měl od žraločích zubů zle pochroumané nohy. Za letošek v Austrálii na následky napadení žralokem zemřeli již čtyři lidé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J77a77n 65P96a77v91e36l

7. 7. 2020 8:26

Testovací otázka.

Zabije ročně více lidí žralok, jelen a nebo hroch? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Byl to opravdu potápěč potápěč, nebo šnorchlista, nebo snad harpunář? Média ráda zjednodušují, často i překrucují, takže se dozvíme jen velmi málo.

2 0
možnosti

Potápět se do vod, kde se to hemží žraloky, není dobrý nápad.

To je asi tak srovnatelné s tím, strčit hlavu do úlu, podívat se kolik je tam medu.

0 1
možnosti

J96a76n 54P98a80v78e31l

7. 7. 2020 8:04

To je jako napsat, že se vesmír hemží asteroidy. Ano, hemží, ale je těžké ho potkat a je ještě těžší potkat toho, co Vás chce kousnout. Většině žraloků buď nechutnáme (nejsme jejich obvyklá kořist) či se nás bojí. Ta divná ryba co vypouští bublinka je prostě divná. Musíte si uvědomit, že predátoři je fakticky zbabělci. Velice dobře vědí, že jakékoliv zranění by je mohlo vyřadit z lovu a tím pádem silně omezit životnost. Proto jsou relativně časté útoky na surfaře, kteří jim připomínají tuleně. Ale hodně omezené na potápěče, protože ty nepřipomínají nic známého a tudíž by mohli být nebezpeční.

2 0
možnosti

Neskutečně pitomý titulek!

0 0
možnosti
Foto

A kolik Australanu zabil za tu dobu blesk? Prestante uz konecne, vy mizerni pisalci, nasazovat zralokum masky krvelacnych bestii. Ze pokousal zralok, ve svem prirozenem prostredi, vetrelce, kterych jsou na plazich Australie denne miliony, je vdecne, ale spatne tema. Napiste treba jak zraloci vymiraji, protoze clovek rad jejich ploutve a o utrpeni, kdyz jim je odrezou a jeste zive zraloky hodi zpatky do vody. Cunata a nechutni barbari.

9 7
možnosti
Foto

Lidská krev žraloka nezajímá. Nesmíte se na hladině plácat jako raněná kořist a žralok vás nechá.

0 0
možnosti

Fakt do Vás jen drbl a sám odplaval?

0 0
možnosti
Foto

Zvířata napadla ochránce zvířat... viz poslední odstavec článku. Solidní námět na film.

0 5
možnosti

Solidní námět? A o čem by to jako bylo ty náměte?

4 0
možnosti

Vždy, když slyším, že je statisticky velmi ojedinělé, aby žralok napadl člověka, tak si pokaždé uvědomím, že je to stejně "uklidňující", jako skutečnost, že letecká doprava je tou nejbezpečnější. Statisticky možná ano, ale když už k tomu dojde, tak je v obou případech šmitec.

2 0
možnosti

Tam bych se potapel jen v krouzkove zbroji.

0 0
možnosti

Tak.. Ono ho nesejmul naschvál, ale bohužel stačí tepna a je to v háji, málokdy jde o teritoriální útok. Spíš zkusit a fuj, to není moje potrava, jedu dal. Bohužel na to není člověk ani většina živočichů uzpusobena.. V mnoha lokalitách se pohybují žraloci bílý, tygři, Bull shark,.. Lidé by s tím mohli trochu počítat, úplně to není prostředí pro cloveka

6 0
možnosti