Diskuze

Antisemitismus v Evropě je neúnosný, mladí židé chtějí houfně emigrovat

Téměř polovina mladých evropských židů podle nového průzkumu Evropské unie zvažuje emigraci, ke které ji vede strach a obavy o vlastní bezpečí. Může za to enormní nárůst projevů antisemitismu, kvůli kterému se mladí lidé bojí na evropských ulicích nosit náboženské předměty nebo se otevřeně hlásit ke svému židovskému původu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Německo, Birtánie, Francie..čím to asi bude?

0 0
možnosti
LP

Od nás Židi, pokud vím, zatím neodcházejí. A proč? Že by tu nebyli skinheadi? Chyba lávky, jsou! Ale nejsou tu opálení muslimští migráčci, tak je to!

Ivčera za nešikovnou propagandu Rv

1 0
možnosti
RT

Četla jsem knihu Jitra v Dženínu. Píše to Palestinská autorka a je to o tom, jak po válce ochotně přijímali na území Palestiny Židy a jak to dopadlo? Nyní jsou Palestinci vyhnanci a pronásledování i v utečeneckých táborech pásma Gazy. Doporučuji přečíst.........

0 2
možnosti
MS

M78a23r51k 12S88t67e95i11n

15. 7. 2019 18:18

No není to náhodou neobjektivní politická agitka? Kdyby někdo z Palestinců prohlásil něco pozitivního na adresu Izraele, tak ho podřežou jako kozu, to stejné platí, když Palestinec prodá půdu Židům, běžní Palestinci jsou tak rukojmími hizballáhu.

0 0
možnosti
JP

Tak přátelé, takto má vypadat správný dezinformační článek.

5 0
možnosti
JP

Odebírám iDnes dukáty, brzo vás zabanuji.

1 1
možnosti

P15e75t98r 96Š15k46o37d19a

15. 7. 2019 8:47

Běžný Evropan, některé evropské národnosti, ať už křesťan, či bez vyznání, proti židům nic nemá. Je třeba jasně říct, že hlavní příčinou je islamismus, narůstající počet muslimů, ke kterým se přidávají radikálové. A když nebudeme řešit příčinu, přijdeme nejen o židy, ale i o ty hodnoty, za které politici tak vehementně "bojují".

4 0
možnosti
MS

M79a63r89k 22S77t60e13i25n

15. 7. 2019 9:20

Jasně budou to skrývat na základě marxistické dialektiky, kdy komunisté omlouvali neúrodu americkým broukem a příčinu nárůstu antisemitismu budou vidět jen nárůstem počtu sympatizantů "bílých" hextrémistů a z toho obviňovat a nálepkovat strany, které se snaží udržet národní, demokratické a náboženské hodnoty Evropy. Ty Židy v podstatě hodí svojí imigrantskou politikou přes palubu. Je to smutné a zvrácené a kořeny toho jsou zase v Německu, přes zvrácený národní socialismus teď generují další zvrácenost v nucení ostatním ideologie o utopické multi kulti kosmopolitní společnosti. Kdo o tomto rozhodl? A kdo rozhoduje, že to je správné? V r. 1989 jsme se zbavili jedné totality, abychom ji vystřídali za jinou? Začínám přemýšlet o tom, že ta komunistická diktatura nebyla v tomto směru tak nechutná jako toto a nesnižovala se k takovým zhovadilostem dnešní doby, jako gender a podobné nesmysly, naopak v tomto směru byla progresivní a nechala ženy vykonávat typicky mužské práce.

1 0
možnosti
OU
JK

"Mnozí vyrostli uprostřed narůstajícího antisemitismu, který zpráva připisuje vzestupu krajní pravice i levice a islámského extremismu."

Jak jinak, islámský extremismus na posledním místě. To se průzkumníci bojí napsat pravdu?

3 0
možnosti
PN

At jedou do Izraele. V USA jich jiz mame vic nez zdravo.:-/

2 3
možnosti
JB

Potřebujeme místo pro latinos.

2 1
možnosti
OP

Vyspělá západní Evropa: neschopná se vypořádat s no go zónami, natož pak s antisemitismem z nich vzešlých. Zaseli si to tam, hýčkají si to tam, tak to tam mají.

Až lidstvu dojde, že lpění na náboženství je příčinou všech světových konfliktů, bude umět vyřešit mnohou neplechou

7 1
možnosti
JB

Takže prvá a druhá světová byly podle vás nábořenské války.

1 1
možnosti
VV

Antisemitismus je v Evropě postižitelný zákonem.

Už byl za to někdo popotahován před soudem?

Anebo to je tady zase ten starý, dobrý click bait?

1 2
možnosti
TB

Nikoli, protože například v tom vašem Německu soud rozhodl, že zapálit synagogu je "přiměřená kritika Izraele"

4 0
možnosti