Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Američan uškrtil kvůli finančním problémům ženu a dítě, pak se zastřelil

  • 17
Pokrývač z amerického státu Ohio Theodore Bayly povraždil kvůli finančním problémům svou rodinu. Po činu zavolal na policii a zastřelil se. Ze stejných důvodů minulý měsíc zavraždil muž na předměstí Los Angeles svou ženu a pět dětí.

Devětatřicetiletý Theodore Bayly v noci na středu uškrtil svou manželku a jedenáctiletého syna. Pak zavolal na policii. Dispečerovi popsal, co udělal, a řekl, že se chystá zabít i sebe.

Konverzace mezi policistou a Baylym trvala sedm minut. Muž během ní prozradil, že má finanční problémy a "už si to nemůže dovolit". Pak uvedl, kde policie najde mrtvá těla. Zavěsil telefon a zastřelil se.

Policie uvedla, že nikdy předtím nebyla do Baylyho domu přivolána a s rodinou nebyly problémy. Sousedi popsali manžele jako příjemný pár.

Bayly pracoval jako pokrývač, jeho žena byla asistentkou v domově důchodců. Nedávno jí ale šéfové kvůli omezování výdajů zkrátili o několik hodin pracovní dobu.

Americké úřady vyjádřily nedávno znepokojení, že někteří lidé se v reakci na své problémy související se současnou finanční krizí uchylují k násilným činům. Podle historických statistik v dobách ekonomických krizí počet sebevražd vždy stoupá.

Minulý měsíc kvůli finančním problémům zavraždil muž na předměstí Los Angeles svou ženu a pět dětí. Manželé krátce předtím ztratili zaměstnání v nemocnici.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video