Val Patterson na snímku se svou manželkou

Val Patterson na snímku se svou manželkou | foto: AP

Ukradl jsem trezor v hotelu, přiznal Američan ve vlastním nekrologu

  • 20
Devětapadesátiletý Val Patterson trpěl rakovinou hrtanu, a tak se rozhodl, že včas a vlastní rukou napíše svůj nekrolog. Vyznal se v něm z několika prohřešků, například z krádeže trezoru v hotelovém pokoji. Ale také přiznal, že nikdy nezískal titul Ph.D., kterým se prokazoval.

Nemocný Američan si chtěl před smrtí udělat pořádek ve svém životě a přiznat se svým kamarádům a kolegům ke všem pochybením. Jeho rukopis nekrologu včetně pravopisných chyb po jeho smrti otiskl deník Salt Lake Tribune v Utahu.

"Opravdu nemám Ph.D. Vše se stalo v den, kdy jsem byl platit svou studentskou půjčku. Slečna za přepážkou dala můj účet na špatnou hromádku a za dva týdny mi přišel poštou diplom s titulem Ph.D.," napsal podle listu The Telegraph Patterson.

"Nikdy jsem nedostudoval. Ve skutečnosti jsem ani nevěděl, co ta tři písmena znamenají. Omlouvám se všem elektroinženýrům, se kterými jsem pracoval, ale musíte přiznat, že mé návrhy fungovaly vždy velmi dobře," omlouval se Američan, který začínal jako mechanik, ale postupem času se vypracoval na tvůrce produktů, mezi které patřil i typ větrného mlýnu či počítačový software.

"Kopal jsem kamney do gejzíru..."

"V červnu 1971 jsem ukradl trezor z hotelu Motor View Drive Inn. Nemusel bych to zmiňovat, ale chci se zbavit té tíže," vtipkoval v další pasáži Patterson. Přiznal také kopání kamenů do gejzíru v Yellowstoneském parku a "doživotní zákaz vstupu" do Disneylandu.

Když Val Patterson 10. července zemřel, zveřejnili jeho nekrolog i na stránkách utažského hřbitova. Jeden ze čtenářů, jejichž prostřednictvím se text dostal do celého světa, napsal: "Tohle je ten nejlepší nekrolog, který jsem kdy četl."

Nebožtíkova manželka, která s Pattersonem žila třiatřicet let, potvrdila pravost všech tvrzení, a k počinu svého muže dodala: "Chtěl zavést nový standard pro psaní nekrologů."


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video