Děda Mráz a Sněhurka

Děda Mráz a Sněhurka | foto: AP

Ruský ministr obrany objednal pro armádu kostýmy pohádkových bytostí

  • 0
Pobavení na ruském internetu vyvolal záměr ministerstva obrany pořídit si 270 karnevalových kostýmů pohádkových bytostí za více než 1,3 milionu rublů (téměř 800 tisíc korun). Požadavek se objevil na oficiálním webu státních zakázek.

Ruská armáda už dávno získala věhlas svým naprosto mistrovským maskováním. Je také známo, že v arzenálech schraňuje i nafukovací makety tanků, letadel a raket, aby v případě potřeby zmátly nepřátelské špiony a průzkumníky.

Ti si, soudě podle nové zakázky, budou muset napříště dávat pozor i na všelijaké "čarodějnice, piráty, cikány, ukrajinské tanečníky, poletující ptáky Ohniváky, nemluvě o četě půvabných Sněhurek, tančících v krátkých bílých šatech nad kolena, s korunkou ve vlasech a s bílými punčoškami na nožkách".

Ministerstvo obrany si od každého kostýmu žádá 30 kusů, a to ve velikostech od 136 po 182 centimetrů vzrůstu.

Jakmile záměr vyvolal rozruch, anonymní zdroje z ministerstva obrany hned začaly přesvědčovat o tom, že nový šat není určen pro žádnou speciální údernou jednotku, ale prý pro penzionát, kde se zotavují vojenské ratolesti. "Na co by vojákům byl kostýmek Sněhurky?" tvrdí.